Connect with us
Se recalculează pensiile. Ce trebuie să știe românii

Știri

Se recalculează pensiile. Ce trebuie să știe românii

Anunț îmbucurător pentru români. Pensiile se recalculează. Anunțul a fost făcut sâmbătă de către deputatul Ilie Toma (PSD). Românii trebuie să cunoască aceste informații. Se va întâmpla de la 1 octombrie 2018. Declarația a fost făcută sâmbătă, la Deva, de deputatul Ilie Toma (PSD). Află despre ce este vorba. Toți românii trebuie să știe aceste lucruri. Sunt unele categorii la care se vor aplica prevederile.

Se recalculează pensiile. Tot ce trebuie să știi

Aproximativ 100.000 de pensionari care au lucrat în grupele I şi II de muncă, şi care au ieşit la pensie în perioada 1990 – 1 ianuarie 2011, vor beneficia, la nivel naţional, de recalcularea din oficiu a pensiilor. Vor beneficia şi de o majorare a veniturilor în urma acestui proces. Declarația a fost făcută sâmbătă, la Deva, de către deputatul Ilie Toma (PSD). Este unul dintre iniţiatorii amendamentelor votate miercuri de Camera Deputaţilor, la Legea sistemului public de pensii.

El a explicat că procesul de recalculare a pensiilor pentru aceşti beneficiari va începe la 1 octombrie 2018. Principalele categorii profesionale la care se vor aplica noile prevederi sunt foştii angajaţi din minerit, siderurgie, construcţii, căi ferate şi alte domenii care s-au încadrat în grupele I şi II de muncă.

„Proiectul de lege ce a fost votat în Camera Deputaţilor îndreaptă inechităţile şi dezechilibrele create de-a lungul timpului prin diverse articole legislative care s-au suprapus şi se pare că nu au fost cele mai eficiente. (…) El se adresează unui număr de aproximativ 100.000 de pensionari, la nivel naţional.

CITEȘTE ȘI: Lia Olguţa Vasilescu: Pilonul II de pensii va fi opţional

CITEȘTE ȘI: Orban: PSD a tăiat pensiile de la 1 iulie, nu le-a majorat!

În judeţul Hunedoara vor fi recalculate în jur de 12.000 de dosare care includ mineri, siderurgişti, constructori, grupele I şi II de la CFR, toate categoriile care, la vremea respectivă, au fost încadrate în grupa I – grupă specială şi grupa a II-a – grupă deosebită”, a explicat, într-o conferinţă de presă, deputatul Ilie Toma, fost director al Casei Judeţene de Pensii Hunedoara.

El a arătat că prin noile reglementări stagiul minim de cotizare a fost stabilit la 20 de ani de muncă pentru mineri şi 25 de ani pentru siderurgişti.

Se recalculează pensiile. Tot ce trebuie să știi

Efortul bugetar necesar pentru acoperirea sumelor rezultate ca urmare a recalculării pensiilor a fost estimat de către parlamentarul PSD. Este vorba de circa 70 milioane de lei pe an.

La rândul său, senatorul Cristian Resmeriţă (PSD) a arătat că minerii ale căror punctaje medii vor fi recalculate, ar putea beneficia de un spor de peste 1.000 de lei la actuala pensie.

El a menţionat că persoanele care au lucrat în grupele I şi II de muncă şi, în particular, minerii din subteran, merită să aibă parte de un venit mai mare la pensie. A adăugat că au fost parlamentari de la alte formaţiuni politice care ar fi reproşat că social-democraţii ar dori foarte multe drepturi pentru cei care au fost încadraţi în muncă în condiţii speciale.

”Eu i-am invitat, pe toţi, să vină să vadă cum este în subteran. Să ştiţi că sunt (colegi, n.r.) care au acceptat şi după ce vezi, o dată, cum lucrează oamenii în subteran îţi dai seama că orice drept pe care îl cer, îl merită pentru că munca este foarte grea, pericolul este foarte mare. Doar în acest an mina a cerut tribut câteva vieţi omeneşti şi vă spun (…) numai în pielea celor care lucrează acolo să nu fii”, a conchis senatorul PSD.

Așadar, pensiile unor români se vor recalcula. Este vorba despre o anumită categorie de pensionari. Mai sus ai văzut despre ce este vorba.

2 Comments

2 Comments

 1. baraghin

  2019-03-07T01:02:41+02:00 at 1:02

  …………..dar despre ce-i care, au lucrat ani de zile, de la 17 ani si 1/2, in mediul cu SUBSTANTE TOXICE( …amoniac si cianuri, etc!!! )folosite in domeniul Tehnic al Tratamentelor Tehnice al Metalelor, in Industria Masinilor Unelte, …alaturi de mirosul sufocant, al vopselelor pe baza de ‘DUCHO’ folosit pentru, aspectul exterior al masinilor FINALIZATE, pentru BENEFICIARI!!!!
  …..AM MUNCIT, alaturi de VOPSITORII care TREBUIA S-A FACA, OPERATIILE DE ESTETIZARE FINALA, pentru EXPORT, IN TARI ca FRANTA, ITALIA , Germania, JAPONIA, USA, Canada, Anglia si EVIDENT TARILE SOCIALISTE!!!!! timp de 30,desi s-a luat in calcul, doar anii din, perioada in care am lucrat la MECANIC-SEF, desi in Montaj am lucrat in Conditii Similare, chiar si mai insuportabil!!! cu Respect! Emanoil Baraghin

 2. BARAGHIN

  2019-03-07T00:39:49+02:00 at 0:39

  …………..dar despre ce-i care, au lucrat in mediul cu SUBSTANTE TOXICE( …amoniac si cianuri, etc!!! )folosite in domeniul Tehnic al Tratamentelor Tehnice al Metalelor, in Industria Masinilor Unelte, …alaturi de mirosul sufocant, al vopselerlor pe baza de ‘DUCHO’ folosit pentru, aspectul exterior al masinilor FINALIZATE, pentru BENEFICIARI!!!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top