Connect with us
Se schimbă regulile la intrarea în clasa pregătitoare. Părinţii nu vor mai putea alege învăţătoarele

Știri

Se schimbă regulile la intrarea în clasa pregătitoare. Părinţii nu vor mai putea alege învăţătoarele

Se schimbă regulile la intrarea în clasa pregătitoare, în București! Părinții nu vor mai putea să aleagă la ce învățătoare să își înscrie copilul.

Se schimbă regulile la intrarea în clasa pregătitoare. Părinţii nu vor mai putea alege învăţătoarele

Conform Liliana Toderiuc-Fedorca, inspectoare generală adjunctă a Inspectoratului Școlar București, în anul 2020 vor avea loc modificări majore în formarea claselor pregătitoare în București. Elevii vor fi repartizați pe clase în oridine alfabetica, sau prin tragere la sorți „în ședință publică organizată de unitatea de învățământ”. Părinții nu vor mai putea să aleagă învățătoarele după cum își doresc.

Astfel anumite clase nu se vor mai suprapopula, iar învățătoarele nu vor mai putea să ăși aleagă elevii după bunul plac.

“ISMB propune exemple de algoritm, de tipul aleatoriu/ alfabetic (ordonarea alfabetică pe școală și distribuirea pe clase, în ordine alfabetică, câte un elev la fiecare clasă existentă: elevul 1 – repartizat la clasa pregătitoare A, elevul 2 la clasa pregătitoare B, ș.a.m.d) tragere la sorți în ședință publică organizată de școală. De asemenea, propunem ca repartizarea la clasă a profesorilor pentru învățământ primar să fie realizată tot prin tragere la sorți”, a declarat Liliana Toderiuc-Fedorca.

Inspectorul a declarat că este posibil să apară un val de nemulțumiri atât din partea părinților, cât și din partea cadrelor didactice, dar ISMB are rolul de a se asigura că formațiunile de studiu sunt constituite corect, transparent, iar procedurile sunt elaborate clar și aduse la cunoștința părinților.

Acest model există deja în județul Timiș de mai bine de patru ani. Aura Codruţa Danielescu, reprezentant al ISJ Timiş, a declarat pentru digi24 că această măsură a fost greu de primit de către părinți în primul an, dar din al doilea an lucrurile au început să funcționeze mai ușor.

Înscrierile la clasa pregătitoare încep din 4 martie 2020, conform calendarului de înscriere publicat de Minister.

Citește și: Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătăţii, diagnosticată cu o boală gravă: „Nu este uşor!”

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top