Connect with us
Ce spune Gabriela Firea despre redeschiderea creșelor și grădinițelor

Social

Ce spune Gabriela Firea despre redeschiderea creșelor și grădinițelor

Gabriela Firea, primarul Capitalei, nu este de acord cu redeschiderea creșelor și grădinițelor. Ea consideră această variantă a fi foarte periculoasă în contextul actual și este hotărâtă să ofere o soluție părinților care sunt afectați de măsurile luate de autorități.

Ce spune Gabriela Firea despre redeschiderea creșelor și grădinițelor

Firea este de părere că statul ar trebui să suporte șomajul tehnic pentru unul dintre părinți, care să stea acasă cu copilul atât timp cât creșele și grădinițele sunt închise. Ea este determinată să implementeze această măsură, chiar dacă guvernul nu o va face. Primarul susține că parlamentarii PSD se vor ocupa de această problemă dacă guvernul Orban nu o va face.

„Este un risc foarte mare, pe care nu știu cine și-l asumă, eu una nu mi l-aș asuma”, a declarat Gabriela Firea, întrebată dacă ar susține redeschiderea creșelor și grădinițelor, în condițiile în care părinții se pregătesc să revină la serviciu și nu mai au cu cine să-și lase copiii.

„Eu nu susțin această măsură, cine o susține, trebuie să vină și cu soluția, eu cred că este foarte periculos și eu văd altfel rezolvată situația și anume un proiect de hotărâre la Guvern și dacă nu se va putea, atunci vom interveni noi, prin colegii noștri senatori și deputați, în Parlament, așa cum spuneam o posibilitate e ca unul dintre părinți să rămână acasă cu unul sau mai mulți copii, dar să primească o sumă din partea statului, deci acel 75 la sută, șomajul tehnic despre care s-a vorbit până acum în situația de urgență, să fie continuat pentru unul dintre părinți, care să rămână acasă cu unul dintre copiii mici care trebuiau duși la creșă sau la grădiniță”, a spus Gabriela Firea la Digi24.

Primarul general al Bucureştiului a mai precizat că toate deciziile luate la nivelul Capitalei în legătură cu redeschiderea creșelor și grădinițelor vor fi în concordanţă cu măsurile stabilite la nivel naţional.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

1 Comment

1 Comment

  1. Marin

    2020-05-04T11:54:34+03:00 at 11:54

    cum aude o propunere de la guvern/de la oameni pertinenti, imediat Firea cauta sa impuna ideea, si-o insuseste ca propria idee, ameninta guvernul sa ia aceste masuri, altfel…..PSDul va rezolva (probabil prin legislatie parlamentara – sa dea bine la vot

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top