Connect with us
Cum vei putea circula cu Uber după starea de urgență. Regula pe care trebuie să o respecți

Social

Cum vei putea circula cu Uber după starea de urgență. Regula pe care trebuie să o respecți

Mâine expiră starea de urgență în România și mulți români vor reveni la vechile obiceiuri. Mulți dintre aceștia vor începe să circule din nou cu Uber, însă trebuie să țină cont de anumite reguli care vor fi impuse de companie. Oamenii nu vor mai putea să urce în mașini dacp nu au mască de protecție.

Cum vei putea circula cu Uber după starea de urgență. Regula pe care trebuie să o respecți

Într-un comunicat compania a nunțat care sunt principalele măsuri pe care șoferii, dar și clienții, vor trebui să le respecte cu strictețe.

Şoferii Uber sunt obligați să îşi facă un selfie pentru a confirma că poartă o mască de protecţie sau că îşi acoperă faţa, prin intermediul tehnologiei de verificare din aplicaţie. Dacă nu pun la dispoziție acets selfie zilnic ei nu se vor putea conecta şi nu vor putea utiliza aplicaţia.

Pe lângă asta, șoferii trebuie să confirme faptul că au luat toate măsurile necesare pentru a opri răspândirea noului coronavirus. Ei trebuie să își dezinfecteze mașinile regulat și să ofere clienților dezinfectant pentru mâini.  Uber a mai anunțat și că va echipa gratuit maşinile şoferilor cu panouri separatoare din plastic în următoarele săptămâni, după ce, în ultima lună, le-a oferit acestora produse dezinfectante.

Toate persoanele care vor alege să circule cu Uber în perioada următoare vor primi în aplicaţie notificări referitoare la siguranţă, înainte de începerea fiecărei curse. Totodată, clienții vor trebui să confirme că au respectat și ei regulile de igienă impuse de autorități, cum ar fi spălarea mâinilor înainte de urcarea în maşină, alegerea banchetei din spate în timpul călătoriei şi deschiderea geamurilor pentru a facilita ventilaţia.

Aceste noi măsuri de siguranță vor fi introduse începând de luni, 18 mai, şi vor rămâne în vigoare până la finalul lunii iunie, când vor fi revizuite conform următoarelor recomandări oficiale de sănătate.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top