Connect with us
Cum vom face plajă în stare de alertă

Social

Cum vom face plajă în stare de alertă

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că din 15 mai România va ieși din starea de urgență și va intra sub stare de alertă. Astfel, vor fi făcute mai multe modificări în ceea ce privește măsurile ce vor fi relaxate de la această dată. Astfel, românii vor reveni treptat la viața de dinainte de pandemie, însă nu va fi vorba de o revenire bruscă. Cu toate acestea, oameni speră că vor putea călători din nou. Sezonul vacanțelor este aproape, așa că se discută și despre întoarcerea pe litoral. Află cum vom face plajă în stare de alertă!

Cum vom face plajă în stare de alertă

Deși nu se știe exact când va fi reluată activitatea turistică, responsabilii plajelor și hotelierii deja se pregătesc pentru momentul mult așteptat. Astfel, pentru ca turiștii să aibă o vacanță plăcută și, cel mai important, sigură, vor fi adoptate măsuri stricte pentru ca totul să decurgă așa cum trebuie.

Astfel, pe plaje va fi evitată aglomerația și se va respecta, pe cât posibil, distanțarea socială. Astfel, turiștii vor fi despărțiți prin pereți de plexiglas. Proprietarii unei plaje din Santorini deja a aplicat această metodă. Au instalat cabine din plexiglas de două persoane, fiind astfel redusă interacțiunea dintre oameni. Fiecare cabină este dotată cu șezlonguri, umbrelă, dar și gel dezinfectant. Cabinele vor fi atent dezinfectate după plecarea fiecărui turist.

Hotelierii asigură că turiștii vor beneficia de cele mai bune condiții. Camerele vor fi atent dezinfectate  după fiecare schimb de turiști și vor fi respectate absolut toate normele de igienă. Cameristele vor purta mănuși de protecție și măști. Rezervările se vor face online, pentru a fi evitată aglomerația de la recepție. Și aici se vor impune limite de distanță, evidențiate prin linii trasate.

În ceea ce privește servirea mesei, va fi evitată aglomerația, fiind redus numărul de persoane de la o masă. Doar membrii familiei vor putea sta împreună.

Hotelierii  susțin că angajații vor dispune de cele mai bune condiții. Ei vor fi cazați în incinta hotelurilor, fără a fi nevoiți să se deplaseze între domiciliu și loc de muncă. La intrarea în hotel există posibilitatea amplasării unor porți de dezinfecție, iar tuturor le va fi luată temperatura. Vor purta uniforme corespunzătoare. În plus, departamentele administrative nu vor lua contact direct cu clientul. Vor lucra în echipe restrânse, de maximum 3 persoane într-un birou.

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top