Social

Deplasarea în afara localității- în ce condiții este permisă

După 15 mai va avea lor o relaxare a măsurilor impuse de autorități.Oamenii se vor întoarce treptat la viața de dinainte de pandemie. Până la ridicarea completă a restricțiilor, va fi impusă starea de alertă în România. Astfel, mai multe domenii își vor relua activitatea, însă sub respectarea unor măsuri de prevenire a infectării cu noul coronavirus. În plus, oamenii se vor putea deplasa liber în zona din care previn. În ceea ce privește deplasarea în afara localității, aceasta va fi permisă doar cu anumite condiții.

Deplasarea în afara localității- în ce condiții este permisă

Institutul Național de Sănătate Publică a transmis azi cele mai noi propuneri de măsuri de prevenire stabilite de autorități. Astfel, în documentul publicat a fost abordată și situația privind deplasarea în afara localității. Aceasta va fi permisă tuturor celor care se deplasează în interes de serviciu, în scopuri umanitare sau alte situații importante precum îngrijirea anumitor proprietăți.

1. în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
2. în scop umanitar sau de voluntariat;
3. realizarea de activități agricole;
4. pentru comercializarea de produse agroalimentare de către producătorii agricoli;
5. îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate; eliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturi;
6. participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament;
7. din alte motive justificate, precum:
− îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie;
− îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreținere;
− asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități;
− deces al unui membru de familie.

De asemenea, deplasarea persoanelor în afara localităților va fi permisă și în scopul realizării activităților fizice individuale, evenimentelor restrânse de familie sau altor activități ce nu pot fi realizate în localitatea din care provin.

1. asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
2. activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) cu participarea a cel mult 3 persoane.
3. participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane și respectarea regulilor de distanțare socială;
4. pentru achiziția, service-ul, efectuarea ITP sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu.

 

Acest site foloseste cookies.

Read More