Connect with us
Record de aplicări pentru locuri de muncă! Ce domenii caută românii

Social

Record de aplicări pentru locuri de muncă! Ce domenii caută românii

În luna iulie a fost înregistrat un record al aplicărilor pentru locuri de muncă în România și în străinătate Poate și din cauza situației sensibile în care ne aflăm, mulți și-au pierdut job-ul, în timp ce alții l-au reconsiderat și au decis să lucreze de acasă. 1,3 milioane de aplicări au fost înregistrate în perioada 1-31 iulie.

Record de aplicări pentru locuri de muncă! Ce domenii caută românii

Românii își caută de lucru. În luna iulie a acestui an a fost înregistrat un record de aplicări pentru locuri de muncă din țară și din străinătate. Potrivit Startupcafe.ro, în intervalul 1-31 iulie au fost 1,3 milioane de aplicări pe platforma de recrutare eJobs.ro, iar numărul este în continuă creștere. Situația poate fi legată și de contextul economic sensibil în care ne aflăm. Foarte mulți români și-au pierdut locul de muncă, au intrat în șomaj tehnic, sau pur și simplu au decis să lucreze de acasă pentru a se simți în siguranță.

”A crescut atât numărul mediu de aplicări pe candidat, cât și numărul efectiv de candidați disponibili. Astfel, în iulie au fost 142.000 de candidați care și-au căutat un job la noi pe platformă. Dintre aceștia, aproape 33.000 au fost candidați noi, care nu au avut până acum cont pe eJobs și care, cel mai probabil, în ultimii ani nu au fost interesați de schimbarea jobului. Numărul de candidați noi este cu 20% mai mare decât în luna iunie”, a declarat Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Cele mai căutate domenii

Dintre toate domeniile de activitate, vânzările sunt cele mai căutate. Este domeniul care, se pare, atrage cel mai mare număr de aplicări, urmat de relații clienți/call center, administrativ/logistică, back office, financiar/contabilitate și internet/ e-commerce.

Cele mai multe aplicări au venit din partea candidaților din București, apoi din partea clujenilor, a celor din Timiș, Brașov, Iași, Constanța și Prahova.

 

 

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top