Connect with us
S-a amânat relaxarea de la 1 iulie. Nelu Tătaru anunță o perioadă "de foc"

Social

S-a amânat relaxarea de la 1 iulie. Nelu Tătaru anunță o perioadă „de foc”

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime în rândul oamenilor. În urma etapelor de relaxare, oamenii au avut parte de mai multă libertate, mulți dintre ei s-au întors la locurile de muncă și la alte activități de dinainte de pandemie. Drept urmare, în ultima perioadă s-a remarcat o creștere semnificativă a numărului de persoane infectate, iar autoritățile au luat măsuri în acest sens. Astfel, cea de-a patra etapă de relaxare de la 1 iulie s-a amânat, pe motiv că situația epidemiologică nu o permite.

S-a amânat relaxarea de la 1 iulie. Nelu Tătaru anunță o perioadă „de foc”

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că în urma întâlnirii Grupului de suport tehnico-științific, s-a decis amânarea măsurilor de relaxare de la 1 iulie. Au fost efectuate analize asupra situației epidemiologice din România care s-a complicat în ultima perioadă, iar recomandările specialiștilor au fost să se renunțe, pentru moment, la cea de-a patra etapă de relaxare a restricțiilor impuse de autorități. Pe lângă numărul de infectări, au crescut și cazurile de terapie intensivă, precum și numărul de decese.

Spre deosebire de lunile trecute, când focarele de coronavirus erau închise, respectiv în spitale, cămine de bătrâni, în ultimele două săptămâni s-a identificat o creștere a transmiterii comunitare.

“Astăzi a avut loc întâlnirea Grupului de suport tehnico-științific și s-au evaluat cele două săptămâni în care am avut o creștere a numărului de cazuri noi, a numărului de cazuri la ATI, a numărului de decese. Propunerile sunt de a amâna noile măsuri de relaxare. O parte dintre concetățenii noștri nu au respectat aceste reguli impuse și am văzut o creștere a transmiterii comunitare, dincolo de focarele existente în spitale. S-a decis în Grupul tehnic amânarea celei de-a patra etape de relaxare.”, a declarat Tătaru.

Următoarea etapă de relaxare urma să includă redeschiderea restaurantelor. Autoritățile vor analiza situația din această săptămână, despre care spun că va fi una de foc, având în vedere că zonele turistice au fost pline de vizitatori, iar măsurile preventive nu au fost respectate, în special pe litoral. Dacă în urmă cu 3-4 săptămâni, rata de transmitere era de 0,5- 0,6, acum a ajuns la 1,4- 1,6.

Va fi analizată evoluția epidemiei din această perioadă și dacă se va constata că situația este sub control și vor scădea infectările, va putea fi adoptată cea de-a patra etapă de relaxare. Dacă oamenii continuă să nu respecte măsurile, valul doi vine curând.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top