Connect with us
Sorin Ovidiu Vintu se intoarce in puscarie pentru 6 ani

Știri

Sorin Ovidiu Vintu se intoarce in puscarie pentru 6 ani

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, fostul patron al Realitatii TV, se intoarce in puscarie pentru 6 ani si 2 luni de zile.

Vintu a fost condamnat in dosarul Petromservice. In acelasi dosar fiugureaza si Liviu Luca, care a primit 6 ani de inchisoare si Ovidiu Turcanu, cu aceeasi pedeapsa. Tribunalul Bucuresti il condamnase in luna iulie 2014 pe SOV in acelasi dosar, insa deciziile de atunci nu erau definitive.

In luna septembrie 2012, Sorin Ovidiu Vintu, Liviu Luca, Octavian Turcan si fostii directori ai Petromservice Gheorghe Supeala si Zizi Anagnastopol au fost trimisi in judecata pentru spalare de bani si delapidarea companiei, prejudiciul produs fiind de peste 83,5 milioane de euro.

Dan Tudorache, primarul sectorului 1, despre Spitalul de Arsi: „Vom aloca…”

Romania intra in lupta cu Statul Islamic! Anuntul MApN

Vintu este acuzat de complicitate la delapidare si spalare de bani. „In acest mod, inculpatul Luca Liviu a controlat activitatea ulterioara desfasurata de SC Petromservice SA, prin exercitarea dreptului de vot al Elbahold Ltd in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor, ceea ce i-a permis desemnarea unor persoane apropiate in functiile de membri ai Consiliului de Administratie, director general si director financiar”, arata Parchetul instantei supreme.

„Intrucat, in aceeasi perioada, impotriva societatii erau in curs de desfasurare numeroase proceduri de executare silita pentru drepturile salariale restante obtinute de catre angajati prin intermediul unor hotarari judecatoresti, inculpatul Luca Liviu a hotarat ca lichiditatile societatii sa fie transferate in patrimoniul unor companii controlate de Vintu Sorin Ovidiu, pentru a evita ca aceste sume sa ajunga in posesia salariatilor sau sa fie distribuite ca dividende actionarilor minoritari”, au mai precizat procurorii, noteaza Hotnews.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top