Connect with us
Streinu-Cercel avertizează: "Lăsăm distracţia deoparte!"

Știri

Streinu-Cercel avertizează: „Lăsăm distracţia deoparte!”

Această perioadă a fost marcată de diverse sărbători precum Floriile, Paștele sau ziua de 1 mai. Astfel, există posibilitatea ca oamenii să încalce restricțiile impuse de autorități și să iasă din case pentru a se întâlni unii cu ceilalți. Deși au existat numeroase avertismente în contextul pandemiei de coronavirus, specialiștii se tem că un nou val de îmbolnăviri ar putea apărea în urma adunărilor de mai multe persoane. Medicul Streinu-Cercel le sugerează românilor să lase distracția și să fie responsabil, dacă vor să depășească această criză cu bine.

Streinu-Cercel avertizează: „Lăsăm distracţia deoparte!”

Managerul Institutului ”Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, susține că situația României este în continuare gravă. El crede că interacțiunile oamenilor cu prilejul sărbătorilor din ultima vreme ar putea determina un vou val de îmbolnăviri. Profesorul susține că în zilele de 1 și 2 mai, oamenii vor evada după o perioadă bună de stat în casă, mai ales că vremea este una favorabilă.

”Noi, în România, suntem pe panta ascendentă şi urmează câteva zile de foc, respectiv 1 mai, 2 mai. Sunt zile libere, dacă mai este şi vremea plăcută, vă daţi seama că va exista o tendinţă din partea populaţiei să se aerisească puţin după ce au stat ceva vreme în casă. În acest context, sfatul meu cât se poate de sincer este să stea în casă şi să nu se aventureze pentru că este o zonă periculoasă.”, a declarat Streinu-Cercel.

Profesorul afirmă că, deși numărul de cazuri de după Paște nu a explodat, nu înseamnă că situația este sub control. Perioada de incubație încă nu s-a terminat. Abia după 2-3 zile de la încheierea ei vor putea fi stabilite datele exacte, respectiv după 15 mai.

Streinu-Cercel este de părere că situația României nu este la fel de gravă ca cea a țărilor în care este înregistrat un număr foarte mare de decese. Cu toate acestea, el le cere românilor să lase distracția, să respecte măsurile impuse de autorități, cât și cele de protecție. Astfel, dacă vor să revină la viața de dinainte și să se stabilizeze situația actuală, oamenii trebuie să fie resposabili și să lupte împotriva coronavirusului.

 

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top