Connect with us
Subiecte Bac 2017 geografie, filosofie, logica, sociologie, psihologie, economie

Știri

UPDATE: Subiecte Bac 2017 geografie, filosofie, logica, sociologie, psihologie, economie

Subiecte Bac 2017 geografie, filosofie, logica, sociologie, psihologie, economie. Elevii de clasa a XII a care au terminat profilul uman dau vineri, 30 iunie, proba la alegere din cadrul Examenului de Bacalaureat 2017.

UPDATE: Vezi in videoclipurile de mai jos ce a picat la geografie si la logica la Bacalaureat 2017

UPDATE: Elevii de la Uman au început examenul. Anul acesta, elevilor nu le este permis sa iasa cu subiectele din sala de clasa. Baremul si rezolvarea subiectelor la geografie, filosofie, logica, sociologie, psihologie, economie vor fi disponibile pe site-ul ministerului, edu.ro, după ora 15.00.

Stire initiala

Ei au de ales dintre geografie, filosofie, logica, sociologie, psihologie, economie. Cei mai mulți optează pentru proba la geografie, pe care o consideră mai ușoară decât examenul la celelalte materii.

Aceasta este ultima probă din cadrul examenului de Bacalaureat 2017. Pentru elevi urmează așteptarea afișării rezultatelor. Aceata se va întâmpla miercuri, 5 iulie. Tot în această zi, elevii nemulțumiți de note pot depune contestații, urmând ca rezultatele finale să se afișeze în data de 10 iulie.

Huff.ro vă va prezenta subiectele la probele de geografie, filosofie, logica, sociologie, psihologie, economie, imediat ce acestea vor și disponibile, dar și rezolvarea subiectelor și baremul de corectare.

Anul trecut,  elevii au primit un subiect în care trebuiau să vorbească despre Europa și să precizeze capitalele unor state europene. De asemenea, ei au avut și un grafic pe baza căruia li se cerea sa spună suprafața agricolă din trei țări.

Conform baremului de corectare, se punctează oricare alte formulări de rezolvare corectă a cerințelor atâta timp cât sunt coerente și lizibile de către corector, chiar dacă nu sunt variante de rezolvare prezentate la clasă.

Nu se acordă punctaje intermediare, altele decât cele precizate explicit prin barem. Se acordă 10 puncte din oficiu, iar nota finală se calculează prin împărțirea punctajului total acordat pentru lucrare la 10.

Subiectul de la geografie este împărțit în 3: la primul subiect se da o hartă a Europei, pe baza căreia elevii trebuie să răspundă la mai multe cerințe. La subiectul al doilea primesc o hartă a României. La subiectul al treilea, grafice și tabele.

Candidații trebuie să se prezinte în sala de examen la cel târziu ora 8.30, având asupra lor actul de identitate. La ora 9.00, începe examenul, iar candidaților li se înmânează foaia de examen.

Subiecte Bac 2017 geografie, filosofie, logica, sociologie, psihologie, economie

Vezi AICI ce s-a dat anul trecut la Bacalaureat la geografie și celelalte probe la alegere!

Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Vezi și: Subiecte Română Bac 2017 Uman și real – Rezolvarea subiectelor

Vezi și: UPDATE: Subiecte BAC 2017 istorie – Rezolvare și barem

Continue Reading
You may also like...
1 Comment

1 Comment

  1. Eu

    2017-06-30T10:02:25+03:00 at 10:02

    Subiecte geografie ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top