Connect with us

Știri

Sute de români blocați pe o insulă din Grecia, înconjurați de incendii

Sute de români sunt blocați pe o insulă din Grecia, unde au izbucnit incendii de vegetație și feriboturile care asigurau transportul turiștilor s-au stricat.

Sute de români blocați pe o insulă din Grecia, care este înconjurată de incendii de vegetație

Turiștii sunt blocați pe insula Samothraki, în plin sezon estival. Oamenii au rămas fără mâncare, fără bani și dorm pe unde apucă. Situația este dramatică pentru mulți dintre ei. Printre turiști se află și greci, bulgari, sârbi și francezi. Principala cauză este că feribotul care asigura transportul către restul Greciei s-a stricat și încă nu a fost reparat.

Citește și: Accident grav în Sibiu. Un copil printre victime

Majoritatea oamenilor au decis să își lase mașinile în port pentru a fi mai aproape de feribot și a plecat cât mai repede atunci când acesta va fi reparat. Mulți dintre ei au rămas fără bani și dorm în corturi sau efectiv în aer liber. Alții au prins doar locuri de cazare la suprapreț, care le golesc buzunarele rapid. Unii mai norocoși au fost primiți de primărie în clădirile municipalității.

Citește și:Familia Alexandrei Măceșanu va avea o echipă independentă de investigatori

Ministerul de externe a transmis o atenționare de călătorie pentru această zonă încă de săptămâna trecută.

Incendii de vegetatie in insula Samothraki

În jurul insulei au izbucnit numeroase incendii de vegetație și din cauză că feribotul nu este funcțional pompierii nu vor avea ajutor suplimentar pentru stingerea flăcărilor.

Citește și: UPDATE – Accident mortal în Tulcea Live pe Facebook

Insula Samothraki este ruptă de restul Greciei și singura șansă de a ajunge în afara ei este un vapor care nu poate transporta decât pasageri. Autoritățile au anunțat că miercuri vor trimite un feribot rapid care să rezolve situația.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top