Connect with us

Știri

Tânăra de 20 de ani care arată ca o femeie de 50

O tânără de 20 de ani din Marea Britanie, arată ca o femeie de 50, din cauza unei boli rare. Ea și-a făcut un lifting facial la doar 16 ani, pentru că nimeni nu credea că este doar o adolescentă și nu o femeie matură.

Încă de la vârsta de 12 ani, Zara Harsthorn a fost confundată cu o femeie de 40 sau 50 de ani, din cauza unei anomalii genetice rare, numită lipodistrofie. Tânăra a moștenit boala de la mama ei, Tracey Gibson, care la doar 43 de ani este des confundată cu o pensionară.

Zara trebuie să își dovedească vârsta cu certificatul de naștere. Sursa foto: Daily Mail

Cele două femei au trecut prin operații de lifting facial identice, în Statele Unite, care au costat 50.000 de lire fiecare, pentru a stopa efectele bolii.

Tânăra este strigată pe stradă „bunica” sau „maimuța”

Această afecțiune face ca grăsimea să se dizolve sub țesut, dând pielii un aspect bătrân, cu riduri pronunțate. Din acest motiv, Zara este numită „bunica” sau „maimuța”.

Citește și: Femeia care se credea Iisus – Lidera unei secte în care copii erau înfometați și drogați cu LSD

Din păcate, pentru Zara efectele operației au trecut după numai patru ani. În afară de diagnosticul de lipodistrofie, adolescenta suferă și de Cutis laxa, o tulburarea a țesutului conjunctiv, în care pielea devine inestetică și lăsată.

Stânga: Zara, înainte de operația de lifting. Dreapta: Zara pe când era copil. Sursa foto: Daily Mail

În afara efectelor de natură estetică, Cutis laxa poate cauza probleme grave de sănătate la plămâni, inimă și artere. Tânăra însă nu a acordat prea mult importanță problemelor de sănătate ci, ca orice adolescentă, s-a concentrat pe cele estetice.

Citește și: Cele mai ciudate boli din lume: sindromul pielii albastre, boala vampirului, sindromul mortului viu

„După ce mi-am făcut liftingul în State, viața mi s-a schimbat. A fost fantastic! Aveam mult mai multă încredere în mine. Am început o relație, am rămas însărcinată și eram fericită. Din păcate, am suferit un avort spontan și relația s-a destrămat”, povestește Zara.

Zara (dreapta), împreună cu mama ei Tracey (stânga) și sora Chloe (centru). Sursa foto: Daily Mail

Ea este hotărâtă să își trăiască viața ca orice persoană de vârsta ei, deși îi este teamă să cunoască oameni noi.

„Liftingul facial nu își mai face efectul, mai ales când zâmbesc. Este oribil, mă face să mă simt bătrână”, mai spune tânăra.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top