Connect with us
Tarife Roaming și Internațional pentru apeluri către Marea Britanie

Știri

Tarife Roaming și Internațional pentru apeluri către Marea Britanie

Care sunt tarifele Roaming și Internațional pentru apeluri către Marea Britanie. Ce tarife vor avea românii odată cu ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană și ca urmare a încheierii perioadei de tranziție. De la 1 ianuarie 2021 românii nu vor mai beneficia de roaming la tarife naționale în această țară. De la începutul noului an, regula Roam like at home nu va mai fi obligatorie.

Care vor fi tarifele Roaming și Internațional către Marea Britanie

De la 1 ianuarie 2021 se schimbă tarifele de Roaming și Internațional pentru apeluri din România spre Marea Britanie și apelurile din Marea Britanie spre România sau alte țări. Totodată, începând cu noul an, reglementările europene privind „Roam like at home” nu vor mai fi obligatorii pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (inclusiv Gibraltar).

Până la data de 31 decembrie 2020, această regulă a fost în vigoare, însă, de la 1 ianuarie lucrurile se vor schimba.

Acordul Brexit prevedea atât programul european Roam like a home, cât și plafoanele tarifare pentru apelurile și sms-urile în interiorul Spațiului Economic European.

Tarifarea Roaming în Marea Britanie a operatorilor de telefonie din România

În ceea ce privește Orange România, zonele tarifabile de la data de 1 ianuarie 2021 vor fi cele aferente zonei 2 (pentru roaming) si zonei 1 (pentru apeluri internationale). Orange păstrează promoțional actualele tarife și condiții de consum în Marea Britanie și Gibraltar până la 30 iunie 2021.

Digi nu va majora tarifele practicate întrucât compania nu a beneficiat de programul Roam like home, fiind autorizată de ANCOM să aplice anumite suprataxe pentru serviciile de roaming în UE/SEE.

Tarifele disponibile în rețeaua Digi în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlanda de Nord sunt:

apeluri locale, către România sau către orice altă țară UE/SEE – 0.0184 euro/minut
apeluri către țări non-UE – 1.4875 euro/minut
apeluri primite – 0.0094 euro/minut
SMS trimis – 0.0060 euro/SMS
trafic date mobile – 0.0017 euro/MB

„Încetarea mecanismul „Roam like at home” în Marea Britanie de la 1 ianuarie 2021 înseamnă că operatorii telecom din România nu mai au obligatia legala sa ofere utilizatorilor roaming la tarife naționale în Marea Britanie. În orice caz, utilizatorii beneficiază de măsuri de protecție si în cazul călătoriilor în afara Uniunii Europene, precum mesajul de informare personalizat cu privire la tarifele de roaming aplicabile în statul vizitat, sau atenționarea cu privire la atingerea plafonului financiar de 50 de Euro, fără TVA, pentru volumul de date consumat în roaming”, a declarat Eduard Lovin, vicepreședinte ANCOM.

Vodafone România va menține tarifele până la data de 30 iunie 2021, iar după această dată tarifele sunt diferențiate în funcție de data la care a fost încheiat abonamentul.

Pentru clienții Vodafone care au contractele încheiate înainte de 12 iulie 2019, tarifele în Roaming sunt următoarele:
Apeluri efectuate local – 0,83 €/ min

Apeluri efectuate către RO – 0,83 €/ min

Apel international UE – 1,55 €/ minut

Apel international non-UE  – 1,55 €/ minut

Apeluri primite – 0,6 €/ min

SMS trimis – 0,36 €/sms

Pentru clienții Vodafone care au contractele încheiate după data de 12 iulie 2019:
Tarif per pachet
Euro/10 unitati
1 unitate = 1 minut apel primit/
efectuat / 1 SMS trimis local (în
țara vizitată) sau catre Romania
Apel efectuat
(Euro/minut)

Tarifele și condițiile utilizării roamingului în Marea Britanie pentru clienții Telekom rămân aceleași momentan.

În ceea ce privește telefonia fixă, la acest moment, clienții Vodafone au apeluri nelimitate în rețelele fixe din România, UE, SUA, Canada și Israel, pentru un abonament de 1,50€/lună.
 

Continue Reading
You may also like...

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top