Connect with us
Politistii de frontiera au reusit sa depisteze 14 imigranti ilegali care au trecut granita in Romania, incercand sa ajunga in Vestul Europei.

Știri

Timis: Imigranti ilegali, depistati la frontiera

Politistii de frontiera de la Sannicolau Mare, judetul Timis, impreuna cu jandarmi ai Gruparii Mobile, au depistat 13 cetateni afgani si un pakistanez, intre ei fiind si opt copii, care au trecut ilegal frontiera pentru a ajunge intr-un stat din Vestul Europei, informeaza news.ro.

Grupul de migranti a fost descoperit in noaptea de miercuri spre joi, in jurul orei 03.45, cu ajutorul aparatului de termoviziune, pe directia localitatii Beba Veche, in zona Triplex Confinium, la frontiera Romaniei cu Serbia si Ungaria, in niste culturi agricole, potrivit unui comunicat al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara.

”Imediat, politistii de frontiera au declansat o actiune specifica, impreuna cu jandarmi ai Gruparii Mobile de Jandarmi Sannicolau Mare, fiind depistate 14 persoane de origine asiatica. Persoanele in cauza au fost preluate si transportate la sediul Politiei de Frontiera, pentru cercetari”, se arata in comunicat.

In urma verificarilor s-a stabilit ca grupul era format din 13 cetateni afgani si un pakistanez, printre ei fiind si opt minori, cu varste cuprinse intre 14 si 17 ani, care nu aveau documente asupra lor. Acestia au declarat ca au plecat din Serbia cu intentia de a ajunge intr-un stat din Vestul Europei, potrivit comunicatului.

In cauza se efectueaza cercetari pentru trecere frauduloasa a frontierei de stat, cele 14 persoane urmand a fi predate Serviciului Pentru Imigrari Timis, in vederea luarii masurilor legale.

Citeste si: Mobilizare de proportii la granita dintre Romania si Serbia, din cauza crizei imigrantilor

Citeste si: Explozie in Germania, langa un centru de imigranti

Incepand cu data de 19 august, in baza unui plan comun de mentinere, asigurare a ordinii publice si cresterii gradului de siguranta a cetateanului, aprobat de ministrul Afacerilor Interne, Petre Toba, politistii de frontiera din Timisoara impreuna cu lucratori ai Inspectoratului de Jandarmi Timis, Gruparii Mobile de Jandarmi Timis, Inspectoratului de Politie Timis si cu sprijinul unui elicopter al Inspectoratului General de Aviatie, desfasoara actiuni comune pentru supravegherea sporita a frontierei de stat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top