Connect with us

Știri

Traian Băsescu cere carantină totală! Fostul președinte crede că lockdown-ul este singura soluție

Traian Băsescu continuă să fie o prezență foarte controversată, chiar dacă nu mai deține o funcție de conducere a statului. Fostul președinte al României intervine constant în problemele din țară și face afirmații interesante ori de câte ori are ocazia. În contextul pandemiei, Băsescu susține că doar carantina totală ne poate scăpa, că doar așa vom putea trece peste această criză sanitară.

Traian Băsescu cere un nou lockdown

Traian Băsescu a intervenit de mai multe ori de când a izbucnit pandemia și a propus să fie introdusă carantina totală. Acum, fostul președinte susține că noua tulpină britanică este mult mai agresivă și, având în vedere că a ajuns și în țara noastră, ar trebui să intrăm în lockdown pentru a evita răspândirea acestui virus.

Așa cum carantina este impusă în anumite zone, unde rata de incidență este mare, la fel ar trebui să se procedeze în toată țara, pentru a evita din timp creșterea numărului de infectări.

“Îl vedem pe Vela cum nu-l interesează de măsuri. În condițiile astea, oamenii zic că de ce lor să li se aplice și altora nu. Lockdownul este necesar în momentul de față, dacă vrem să diminuăm numărul morților. Această tulpină este mult mai agresivă, a ajuns de trei luni și în România, deci singura soluție e lockdown.

Până să ne vaccinam, trebuie să stăm cuminți acasă, mai ales că nu avem deocamdată numărul de vaccinuri”, a declarat Traian Băsescu.

Mai mult, președintele susține că transportul public este cea mai mare sursă de îmbolnăvire, pentru că acolo nu se respectă regulile de prevenire, oamenii se îngrămădesc și nu se mai ține cont de distanțare, acesta fiind încă un motiv care să ducă la impunerea carantinei totale.

Fostul președinte, mesaj pentru Vela

Traian Băsescu este de părere că măsurile impuse acum în țara noastră nu sunt eficiente, ci doar carantina ne mai poate salva. Mai mult, ei îi recomandă lui Florin Cîțu să-și angajeze un comunicator, care să-l ajute atunci când are de transmis un mesaj important cum ar fi anunțarea de noi măsuri.

Băsescu crede că premierul are un ton răstit atunci când anunță ce restricții trebuie să respecte oamenii, ceea ce-i paote deranja pe ceilalți și le poate scădea încrederea în autorități.

“Problema e încrederea populației în deciziile anunțate. Cea mai mare eroare este anunțarea lor răstită. Așa am făcut și eu cu scăderea salariilor. Aceasta este cea mai mare greșeală în parteneriat cu populația. Cîțu ar trebui să angajeze un comunicator care să explice, apoi să prezinte concluziile, comunicarea lor răstită nu merge”, a mai spus fostul președinte al României.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top