Connect with us
Traian Băsescu îl acuză pe Sorin Grindeanu de legături cu serviciile secrete, acesta fiind absolvent al unor cursuri ANI

Știri

Traian Băsescu, despre Sorin Grindeanu: „Băiatul ăsta a făcut cursuri şi la Academia Naţională de Informaţii”

Traian Băsescu, președintele PMP, a catalogat propunerea lui Sorin Grindeanu de către PSD şi ALDE pentru postul de premier ca fiind ”o eroare politică”. Băsescu a declarat că Grindeanu este ”o soluţie pe care serviciile secrete o vor”, iar preşedintele Iohannis ar trebui să se hotărască dacă vrea ”desereizarea” politicului sau nu.

Președintele PMP a afirmat că nominalizarea lui Sorin Grindeanu ridică suspiciuni serioase din cauza legăturilor sale cu serviciile secrete.

”Şi eu am făcut o instituţie de învăţământ superior, am fost ministru în cinci guverne, erau tot soiul de cursuri pe lângă instituţii militare, dar nu m-a tentat niciodată să fac un astfel de curs. Nu am simţit niciodată nevoia să fiu apropiat unor astfel de structuri militarizate.

Nu înţeleg de ce oameni tineri precum Grindeanu, care a fost în comisia de supraveghere a SRI, a simţit nevoia să facă cursuri la Academia Naţională de Informaţii care nu-i şcoală de maiştri şi cam ştiu ce fel de elevi vor să le vină acolo şi ce vor să studieze”, a spus Băsescu.

Fostul președinte a spus că Iohannis trebuie să ia o decizie legată de creșterea influenței SRI asupra mediului politic. Băsescu îi cere lui Klaus Iohannis să înceapă un proces de ”desereizare” a ţării.

”Preşedintele ar trebui să discute cu cei doi lideri, dar Dragnea i-a împins o soluţie pe care serviciile secrete o vor, o acceptă pentru că a fost ministrul Comunicaţiilor şi a băiatul ăsta a făcut cursuri şi la Academia Naţională de Informaţii. Depinde de decizia preşedintelui dacă vrea desereizarea Guvernului sau nu”, a afirmat liderul PMP.

Traian Băsescu: „Depinde de decizia preşedintelui dacă vrea desereizarea Guvernului”

Băsescu consideră că Sorin Grindeanu reprezintă cedarea lui Liviu Dragnea în fața serviciilor secrete.

”După o propunere absolut neinspirată, vulnerabilă, acum se pare că vrea să dea satisfacţie: «Bine, mă, vă pun omul. Acum lăsaţi-mă să-mi fac Guvernul!»”, a afirmat Traian Băsescu.

Fostul lider al țării consideră nominalizarea lui Grindeanu ca fiind o eroare politică, ce ar putea fi corectată de un dialog între Iohannis și liderii coaliției PSD-ALDE.

”Eu am avut situaţii mult mai tensionate şi, până la urmă, am găsit calea de dialog şi cu Ponta, şi cu Dragnea, şi cu Antonescu. Lipsa dialogului şi orgoliile exagerate sunt o greşeală în momentul de faţă, în care României îi merge bine. De ce Dumnezeu avem nevoie de o criză politică?

Eu aş fi insistat, sunam pe numărul oficial al preşedintelui, nu pe mobil, şi ceream preşedintelui o discuţie în vederea desemnării premierului. Deşi corect ar fi fost ca preşedintele să sune primul că el este mai mare”, a apreciat Traian Băsescu.

Sorin Grindeanu este propunerea coaliției PSD-ALDE pentru funcția de premier. Anunțul a fost făcut de președintele PSD Liviu Dragnea, miercuri, într-o conferință de presă la sediul partidului.

Noul posibil premier are 43 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică, Secţia informatică. Acesta a fost viceprimar al Timişoarei. Grindeanu are o legătura apropiată cu Liviu Dragnea, președintele PSD.

Știri pe același subiect:

Tăriceanu îl amenință pe Iohannis cu suspendarea dacă respinge nominalizarea lui Sorin Grindeanu
Raluca Turcan: Propunerea PSD de prim-ministru marchează înfrângerea lui Liviu Dragnea
Daniel Constantin, despre nominalizarea lui Sorin Grindeanu: „E o decizie plină de înțelepciune”
Cine este Sorin Grindeanu – propunerea PSD pentru PREMIER

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top