Connect with us
Mii de turci au iesit duminica noaptea pe strazile din Istanbul si Ankara pentru a protesta fata de tentativa de lovitura de stat.

Știri

Turcii au iesit din nou in strada dupa lovitura de stat esuata. Decizia dura a lui Erdogan

Mii de turci au umplut stazile din Istanbul si Ankara pentru a protesta fata de puciul esuat contra actualului regim. Premierul Binali Yildirim, care a venit intr-o vizita neasteptata in Piata Kizilay in cursul noptii, a facut un apel la protestatari sa iasa in strada in continuare.

„Ziua, sa mergem la munca. Seara, dupa munca, sa ne continuam veghea in pietele publice. Cei care isi ataca propriul popor cu tancuri nu pot fi soldati turci. Acestia sunt niste monstri, teroristi care au imbracat uniforma militara si vor plati pretul cel mai greu”, a spus premierul Turciei.

Citeste si: USA interzice temporar zborurile din Turcia

Citeste si: LOVITURA de STAT ESUATA in TURCIA – LIVE

In tot acest timp, numarul celor arestati in urma loviturii de stat esuate a ajuns la 6000, dintre care 2700 sunt judecatori. Presedintele Recep Tayyip Erdogan a promis ca „va curata toate institutiile statului de virusul” simpatizantilor clericului Fethullah Gulen, considerat de regimul actual responsabil de tentativa de lovitura de stat.

Pe de alta parte, bilantul celor decedati in urma evenimentelor de vineri noaptea din Turcia a ajuns la 290 de morti. Numarul total al ranitilor depaseste 1400.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top