Connect with us
Turiști israelieni, bătuți de jandarmi! Reacția Ambasadei Israelului

Știri

Turiști israelieni, bătuți de jandarmi! Reacția Ambasadei Israelului

Noi acuzații grave la adresa jandarmilor după incidentele de la protestul din 10 august. Câțiva turiști israelieni au fost bătuți fără motiv de forțele de ordine, lucru care a stârnit furia Ambasadei Israelului în România.

Patru turiști israelieni au fost bătuți de jandarmi, împreună cu taximetristul care îi transporta, după mitingul diasporei. Martorii susțin că forțele de ordine au oprit taxiul, au zguduit taxiul și i-au tras afară pe oamenii care se îndreptau spre un club.

Scena a fost filmată și publicată pe rețelele de socializare.

Ambasada Israelului a reacționat dur, condamnând intervenția jandarmilor.

„Având în vedere dovezile pe care le avem în acest moment, se pare că turiști israelieni nevinovați s-au aflat foarte aproape de locul unde s-au petrecut incidentele violente de vineri seara, în timp ce mergeau, cu un taxi, de la hotel, către un restaurant din București.

Au fost opriți, trași afară din mașină și, în ciuda faptului că au arătat pașapoartele străine și au explicat că nu au nimic de a face cu evenimentele în curs, au fost bătuți de către forțele de ordine.

Considerăm acest incident că fiind inaccepatbil și extrem de serios. Turiștii israelieni care au avut de suferit de pe urma intervenției brutale vor depune plângere penală împotriva agresorilor”, a scris Ambasada Israelului în comunicatul de presă.

Reamintim că zeci de plângeri penale au fost depuse după intervenția brutală a jandarmilor la protestul de vineri, 10 august.

Citește și: Ce vor păți jandarmii care au atacat protestatari pașnici. Anunț oficial

Citește și: Răsturnare de situație! Ce făcea jandarmerița Ștefania după ce a fost scoasă din mijlocul protestatarilor agresivi

Citește și: Primele reţineri în cazul femeii-jandarm bătute. Cine sunt agresorii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top