TV

O fostă prezentatoare TV, condamnată la 5 ani de închisoare. Ce acuzații i s-au adus

O fostă prezentatoare de la TVR a fost implicată într-un dosar, alături de tatăl ei, fostul primar al orașului Pitești. Este vorba de Ema Pendiuc, fiica ex-edilului Tudor Pendiuc. Ea a fost condamnată în acest dosar la 5 ani de închisoare pentru complicitate, spălare de bani și luare de mită. Ea nu și-a recunoscut faptele, ceea ce a înrăutățit situația.

O fostă prezentatoare TV, condamnată la 5 ani de închisoare. Ce acuzații i s-au adus

Instanța a publicat motivarea sentinței de condamnare a prezentatoarei TV Ema Pendiuc, fiica primarului Tudor Pendiuc, primarul orașului Pitești. Fosta prezentatoare de știri a fost acuzată că a avut rolul complice la luare de mită, pentru care a primit 4 ani de închisoare, și 3 ani pentru spălare de bani. Sentința finală a fost de 5 ani de închisoare, judecătorii contopind pedepsele.

De asemenea, Emei i-a fost confiscat apartamentul care a fost primit mită de către tatăl său, condamnat și el la 8 ani de închisoare. Magistrații au declarat că a negat toate acuzațiile, deși probele îi dovedeau vinovăția. Prezentatoarea ar fi declarat la proces că apartamentul a fost achiziționat din fonduri proprii și cu ajutorul unor donații de la bunica sa, precum și dintr-un împrumut. Declarațiile ei fost combătute prin probe.

„Instanța de judecată nu poate primi apărarea inculpatei Pendiuc Emanuela- Elena în sensul că apartamentul a fost achitat din fonduri proprii și din donații din partea bunicii (avansul contractului de vânzare-cumpărare), respectiv dintr-un împrumut de bani primit de la numitul Inal Cagri. Toate aceste afirmații sunt contrazise de probele administrate în cauză.”, se arată în motivarea magistraților.

Tribunalul a dat pedepse grele tuturor celor vizați. Afaceriștii implicați în această afacere au primit sentințe între 6 ani și 7 ani și 8 luni, iar funcționarii și directorii Primăriei Pitești au fost condamnați la pedepse între 4 ani și 6 luni și 5 ani și 6 luni.

Cea mai recentă colaborare a Emei Pendiuc cu televiziunea publică a fost în vara anului trecut, când aceasta a realizat o serie de 10 ediții ale unei emisiuni. Ea a fost prezentatoarea și realizatoarea emisiunii Televiziunea Română de pe TVR în anul 2008. De asemenea, a mai realizat și alte emisiuni, precum: „Alo, Bucureşti!”, „Jurnalul public”, „9409 Romantica”.

 

 

Acest articol a fost actualizat la: 2020-06-25T17:05:03+03:00 17:05

Share
Scris de
Andreea Oprea

Acest site foloseste cookies.

Read More