Spanacul si beneficiile lui – Planta cu numeroase beneficii pentru sanatate, cultivata pentru incomparabilul gust si frunzele sale de un verde nemaipomenit. Iata de ce trebuie sa-l incluzi in regimul tau alimentar si care sunt cele mai importante beneificii ale spanacului:
VITAMINE: Contine provitamina A, mangan, potasiu, magneziu, fier, zinc si vitaminele C, B1, B2, B6, PP, E, K. Fierul din spananc se afla intr-o singura forma, cea naturala, in timp ce administrarea fierului sub forma farmacologica poate duce la supradozare, extrem de periculoase pentru copii.
Spanacul este cunoscut pentru cantitatea sa mare de fier. O informatie buna pentru consumatorii de spananc este faptul ca acesta ramane in top in continuarea legumelor, nu doar pentru ca are cantitati mari de fier, dar si datorita continutul de zinc, magneziu si potasiu. Spanancul contine vitamina K in cantitati record, care ajuta mult rezistenta oaselor noastre.
CITESTE SI: Afla care sunt beneficiile consumului de Sfecla Rosie
CITESTE SI: URZICA – planta banala sau benefica?
SPANACUL si beneficiile lui
Studii recente ne arata ca spanacul este recomandat gravidelor, ajutand la buna dezvolatare a fatului, tot aceleasi studii spun ca spanacul contribuie la fortificarea vaselor de sange, a inimii si a ochilor.
Spanacul se intrebuinteaza ca laxativ usor, ca depurativ, nutritiv antianemic, hipotensiv, remineralizant, afrodisiac si hipoglicemiant.
INGRIJIREA PIELII: Un alt benefiu mai putin cunoscut este rolul pe care acesta il are in ingrijirea pielii. Bogatia de vitamine si minerale din spanac va poate usura rapid mancarimile si uscaciunea pielii, rasfatandu-va cu un ten radiant. Consumul regulat de suc de spanac organic, proaspat, imbunatateste semnificativ sanatatea pielii.
Nu se recomanda fierberea frunzelor de spanac, proprietatile acestuia se pastreaza in stare cruda. Nu se consuma de catre pacientii bolnavi de guta, hepatita, reumatism , inflamatii gastrice sau intestinale deoarce contine acid oxalic, neidindicat in aceste afectiuni.
ATENTIE!
Daca in timpul prepararii, frunzele de spanac isi schimba culoarea din verde proaspat in verde galbui, atunci el nu mai trebuie consumat, este daunator.
Acest site foloseste cookies.
Read More