Connect with us
Se închid școlile până pe 21 aprilie? Firea spune că are deja asigurări în acest sens

Știri

ULTIMA ORĂ! Gabriela Firea a anunțat că virusul a ajuns la Guvernul României

Gabriela Firea a anunțat astăzi că la Guvernul României există o suspiciune de infecție cu ultimul tip de virus. Se pare că este vorba despre fiul unei angajate de la bucătărie.

ULTIMA ORĂ! Gabriela Firea a anunțat că virusul a ajuns la Guvernul României

Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, a făcut un anunț de ultimă oră conform căruia băiatul unei bucătărese de la Guvernul României este suspect de coronavirus.

„Este suspect băiatul unei doamne bucătărese de la Guvernul României. Vă dați seama ce impact. Pentru că doamna bucătăreasă a fost în bucătărie, nu cred că a avut mijloace de protecție decât cele normale, nu ceva special și a pregătit mâncarea pentru angajații Guvernului și pentru demnitari”, a spus edilul.

Gabriela Firea face apel la calm, însă susâine că nu este o situație în care trebuie să ne relaxăm, ci să acționăm. „Nu cred că trebuie să le dăm crezare celor care spun să fim foarte relaxați și foarte liniștiți. Nu trebuie să ne panicăm, nu trebuie să creăm psihoze nu trebuie să fim fataliști, dar sub nicio formă nu cred că este de condamnat faptul că vrem să luăm măsuri”, a mai spus Firea.

Primarul a luat măsuri fără precedent în această dimineață:

– suspendarea activităţii celor 14 teatre aflate în administrarea Primăriei, până la data de 31 martie. Actorii, regizorii, personalul tehnic vor fi plătiţi şi vor face numai repetiţii;

– suspendarea concertelor, evenimentelor, manifestărilor de tip cultural, sportiv, divertisment de către Opera Comică pentru Copii, Centrul Municipal pentru Tineret, Centrul Municipal pentru Seniori, Compania Sportul pentru Toţi, ARCUB, Creart, PROEDUS, Palatele Brâncoveneşti, Sala Dalles, Biblioteca Metropolitană, Muzeul Literaturii, Muzeul Municipiului Bucureşti;

– meciurile CSM se vor desfăşura fără spectatori;

– vor fi luate măsuri sporite pentru dezinfectare şi decontaminare în toate mijloacele de transport în comun ale STB (autobuze, tramvaie, troleibuze);

– măsuri sporite în cele 19 spitale administrate de Primăria Generală a Capitalei;

– DGASMB va lua toate măsurile pentru protejarea persoanelor fără adăpost.

Edilul a fpcut un apel către toți managerii de spitale „să nu facă rabat” și să respecte toate regulile impuse. Ea susține că va merge până la demiterea managerilor car enu respectă până la capăt toate cele impuse de Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale.

Citește și: Metrorex cere companiilor din nordul Capitalei să ia măsuri pentru a preveni răspândirea virusului

Citește și: Reghe a uitat că Anamaria Prodan este filmată non stop și a sunat-o cu videocall. Era gol pușcă!

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top