Connect with us
ULTIMA ORĂ! Toti românii din Marea Britanie vor fi obligați să facă asta! Guvernul din UK a decis!

Știri

ULTIMA ORĂ! Toti românii din Marea Britanie vor fi obligați să facă asta! Guvernul din UK a decis!

Guvernul britanic se pregăteşte să anunţe procesul de înregistrare a aproximativ trei milioane de cetăţeni UE (printre care și români) care trăiesc în Marea Britanie, ca un prim pas către reglementarea statutului lor legal post-Brexit, relatează The Guardian citat de news.ro.

Miniştrii ar urma să dezvăluie planul prin care vor invita toţi cetăţenii UE să se îşi “înregistreze oficial interesul”, pentru a obţine documente care să le permită să trăiască şi să lucreze oficial în ţară după 2019, când Marea Britanie ar urma să iasă din blocul european.

Acest proces ar urma să fie parte a unei noi scheme create pentru cetățenii UE care locuiesc deja în UK. Acesta nu va fi legat de procesul actual, controversat, de reşedinţă permanent, care le cere solicitanţilor să depună munţi de acte pentru a demonstra că au dreptul să rămână în ţară.

În prezent nu există nicio obligaţie legală pentru cetăţenii UE că ceară permise de rezidenţă, dar mulţi dintre ei au intrat în panică şi au cerut deja documentul, pe care îl privesc drept singura cale de a-şi dovedi statutul după intrarea în vigoare a Brexit.

Noua schemă privind drepturile cetățenilor UE din Marea Britanie ar urma să fie prezentată luni, potrivit secretarului pentru Brexit, David Davis.

Această schema nouă ar urma să fie parte a unei propuneri mai ample privind drepturile cetăţenilor UE, care ar urma să fie prezentată luni.

Numărul românilor care se află în Marea Britanie este de 200-300 de mii, conform unor date prezentate de presa britanică mai devreme. Cei mai mulți imigranți din UE în UK sunt din Polonia (916.000) și Irlanda (322.000).

Citește și: Tragedie in Anglia! Mai multi romani au murit!

Citește și: Romanii din strainatate si masura care le vizeaza banii. Anunt de ultima ora

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top