Connect with us

Știri

Un baietel roman a ramas orfan dupa cutremurul din Italia

Numarul romanilor morti in cutremurul din Italia a ajuns la sase. Alti 17 sunt, in continuare, dati disparuti, iar cinci sunt raniti, internati in spitale.

Bilantul de pana acum al cutremurului urmat de aproape o mie de replici a crescut dramatic: 267 de morti, peste 400 de raniti si mii de sinistrati. Iar bilantul este inca provizoriu!

Aurelia Daogaru este unul dintre romanii morti in cutremurul din Italia, o femeie in varsta de 36 de ani din comuna doljeana Malu Mare. Mama Aureliei, care se afla, si ea, in Italia, a fost anuntata de Ambasada Romaniei ca fiica sa a murit, scrie Mediafax.

Citeste si: O romanca isi cauta inca baietelul disparut in cutremurul din Italia!

Citeste si: Update: Cutremur in Italia- 6 romani au murit si 17 sunt disparuti. Bilant nou: peste 250 de morti

Aurelia plecase in Italia acum 12 ani. Lucra la o asociatie regionala de voluntari in asistenta medicala si era casatorita cu Fabio Graziano. Din nefericire, si sotul ei a murit. Copilul lor, un baiatel in varsta de 11 ani, a fost salvat. O verisoara de-a Aureliei spunea emotionata: „Ale (asa cum e alintat Alexandru, copilul celor doi) este în siguranta, a reusit sa scape ca prin minune”.

Intre timp, continua operatiunile de cautare a disparutilor, printre care se afla si 17 romani.

Ministerul de Externe reaminteste ca romanii afectati de cutremur pot solicita asistenta consulara la următoarele numere de telefon:

Ambasada Romaniei in Italia – (0039) 06 835 233 58 si (0039) 06 835 233 56

Consulatul General al Romaniei la Bologna – (0039) 051 5872120 si (0039) 051 5872209.

Apelurile sunt redirectionate catre Centrul de Contact și Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top