Connect with us
Un bărbat a găsit o escrocherie prin care să facă bani în plină pandemie

Știri

Un bărbat a găsit o escrocherie prin care să facă bani în plină pandemie

În contextul pandemiei când mulți oameni au rămas fără loc de muncă, un bărbat a găsit o nouă metodă de a face bani ușor. Se pare că în vremuri noi și escrocii se adaptează condițiilor. Un bărbat a reușit să obțină sume bune de bani de la victimele sale. Află în rândurile de mai jos despre ce este vorba.

Un bărbat a găsit o escrocherie prin care să facă bani în plină pandemie

Se pare că pandemia i-a împins pe unii oameni la măsuri disperate și de asemenea ilegale pentru a face bani. Disperarea i-a făcut pe mulți să cadă plasă unor escroci care le oferă un loc de muncă în supermarket.

Cea mai nouă escrocherie este una simplă: un bărbat care vorbește frumos le promite oamenilor locuri de muncă, dar înainte de a-i angaja le cere bani pentru analize. În contextul pandemiei, este nevoie de analize mai amănunțite pentru a evita cazurile de infectare.

Un bărbat a înșelat mai multe persoane oferindu-le un loc de muncă la supermarket și cerându-le bani pentru analize. Acest individ în vârstă de 39 ani din București a fost reținut de anchetatori după ce încă din luna aprilie a înșelat oameni naivi care doreau cu disperare un loc de muncă. Acesta racola victimele de la site-urile de anunțuri unde găsea oameni care își căutau de muncă. Le suna și se prezenta ca un manager al unui lanț de magazine din capitală.

Ca și angajați – cea mai nouă escrocherie

După o scurtă discuție în care le promitea oamenilor că sunt „ca și angajați” le informa că pentru medicina muncii, va fi nevoie de un set complex de analize. Acesta era necesar în contextul pandemiei mai ales în sectorul alimentației publice.

Bărbatul avea un discurs convingător care îi făcea pe oameni să creadă ce li se spune și îi trimiteau banii pentru acele analize. Urmând aceeași schemă în decurs de o lună a înșelat o mulțime de oameni dintre care 7 au depus plângere împotriva lui.

Acesta a fost prins datorită unei victima care a colaborat cu polițiștii secției 1 și aceștia l-au localizat, conform antena3.ro. Suspectul este reținut pentru înșelăciune în formă continuată și va fi dus în fața magistraților Judecătoriei Sectorului 1. S-a emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 zile pentru această escrocherie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top