Connect with us
Un inginer a inventat un aparat de ventilare pentru bolnavii de coronavirus

Știri

Un inginer a inventat un aparat de ventilare pentru bolnavii de coronavirus

Un inginer român a construit un prototip de ventilare pentru persoanele infectate cu coronavirus. Numele său este Costin Gavrilescu și a realizat de la zero alături de un coleg un aparat de ventilare mecanică destinat folosirii la terapia intensivă. Află mai multe detalii în rândurile următoare.

Un inginer a inventat un aparat de ventilare pentru bolnavii de coronavirus

Imediat după ce a izbucnit epidemia de coronavirus, inginerul s-a gândit să construiască un astfel de aparat care să ajute bolnavii în stare critică. Un astfel de aparat este util în țări cu o situație critică, așa cum au fost Italia sau Spania.

Din fericire, țara noastră nu se află într-o asemenea criză medicală, totuși aparatura medicală este căutată intens. Statele își fac rezerve și o invenție de acest tip poate fi dezvoltată pe termen lung. Este important de menționat că astfel de dispozitive nu sunt produse momentan de companii din țara noastră.

„El se poate utiliza, respectă cerinţele minimale pentru un astfel de echipament. Se poate ventilaţie pentru pacienţi, în caz de urgenţă”, a declarat Costin Gavrilescu, marți, 26 mai, la Antena 3, la rubrica Eroul zilei.

În țara noastră, s-au înregistrat 18.249 de cazuri pozitive de coronavirus și 1210 de decese. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 11.874 au fost vindecate și ulterior externate. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică s-au înregistrat alte 146 de cazuri de îmbolnăvire. În acest moment au fost internați 181 de pacienți.

Pe teritoriul țării noastre, 5.287 de persoane sunt în carantină instituționalizată. Alte 75.782 persoane se află în izolare la domiciliu, monitorizate medical. Până în prezent, la nivel național s-au prelucrat 385.728 teste.

Doar în ultimele 24 ore, 476 de persoane au apelat numărul de urgență 112 și 1.437 de persoane au sunat la linia TELVERDE. Această linie a fost deschisă pentru a informa cetățenii cu privire la pandemia de coronavirus. Doar în ultimele 24 ore polițiștii și jandarmii au aplicat 169 de sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 116.200 lei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top