Connect with us

Știri

UPDATE! Un nou atentat la Kabul, în cartierul general al NATO

UPDATE – Încă un militar român a decedat în urma acestui nou atentat la Kabul , care a fost revendicat între timp de talibani. Consulul României în Afghanistan a confirmat știrea, în timp ce atât premierul Viorica Dăncilă, cât și președintele Iohannis au transmis mesaje de condoleanțe.

Astăzi a avut loc un nou atentat la Kabul,  la ora locală 10:10 (05:30 GMT) în cartierul Shash Darak din estul regiunii. O explozie puternică a fost provocată de un atacator sinucigaș care s-a aruncat în aer. Dezastrul vine la doar câteva zile după ce un militar român a murit în urma unui astfel de atac al talibanilor care a vizat și Ambasada României.

Un nou atentat la Kabul, în cartierul general al NATO

Noul atac a fost raportat de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Nasrat Rahimi. Acesta a precizatt că ţinta atacului nu este clară. ”Ambulanţe şi echipe de salvare se îndreaptă către locul exploziei”. Încă nu există informații suplimentare care să indice că ar exista victime. atacul nu a fost revendicat până în acest moment.

Citește și: Cine este românul mort în atacul terorist din Kabul! „A luptat eroic”

Un nou atentat la Kabul, în cartierul general al NATO

Un nou atentat la Kabul, în cartierul general al NATO

Acest atac vine la doar câteva zile după ce un diplomat român și-a pierdut viața alături de alte 15 persoane într-un alt asalt al talibanilor din acea zonă. Bilanțul dezastrului indică peste 100 de răniți, între care un român care se află în stare gravă.

Citește și: Atac Terorist asupra României: 1 român a murit și altul a fost rănit. „A fost un erou”

Vasile Răună, diplomatul român care a decedat în urma atacului brutal care a avut loc în urmă cu câteva zile, era din localitatea Fierbinți Târg, județul Ialomița. Acesta făcea parte din echipa de securitate a ambasadei noastre și a luptat până în ultimul moment  pentru a salva viața colegilor săi din ambasadă.

Citește și: Bilanțul atacurilor aeriene asupra unei închisori din Yemen a ajuns la peste 100 de morți

„Condamn cu fermitate atacul terorist laș care, din păcate, a pus capăt vieții unui cetățean român și a rănit grav un alt cetățean român din cadrul Ambasadei României la Kabul. Transmit condoleanțe familiei îndoliate și urez însănătoșire grabnică cetățeanului român rănit în același atentat. Reiterez angajamentul nostru profund pentru combaterea terorismului la nivel internațional”, este mesajul președintelui Kalus Iohannis la aflarea teribilei vești.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top