Connect with us
Valeriu Gheorghiță: Ce trebuie să faci dacă ai pierdut dovada vaccinării

Știri

Valeriu Gheorghiță: Ce trebuie să faci dacă ai pierdut dovada vaccinării

Te-ai vaccinat împotriva coronavirusului, dar ai pierdut dovada și nu știi ce să faci? Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a vorbit despre cum trebuie să procedezi într-o astfel de situație. În primul rând, contrar așteptărilor, nu se poate descărca altă dovadă din platforma de vaccinare.

Ce trebuie să faci dacă ai pierdut dovada vaccinării

Dacă ți-ai făcut vaccinul anti-coronavirus și ai pierdut hârtia care dovedește acest lucru, trebuie să te întorci la centrul unde ai fost vaccinat. Adeverința nu poate fi descărcată din platforma de vaccinare.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-coronavirus în România a spus că adeverința poate fi obținută și de la Registrul Electronic Național al Vaccinărilor.

„Platforma de programare este strict pentru a aloca un loc pentru prima doză și doza a doua. Adeverința se poate printa de la respectivul centru de vaccinare sau direct din Registrul Electronic Național al Vaccinărilor care este gestionat la nivelul Institutului Național de Sănătate Publică”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Potrivit datelor prezentate de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinare împotriva Covid-19, de la începutul campaniei de vaccinare și până marți, 23 februarie, în țară au fost vaccinate 836.860 de persoane, dintre care 601.573 cu ambele doze.

Situația vaccinărilor anti-coronavirus în România, miercuri, 24 februarie arată în felul următor:

Coronavirus România – bilanț 24 februarie 2021

Cea mai recentă actualizare privind numărul de cazuri de coronavirus în România. Miercuri, 24 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 788.048 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.  731.049 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.337 cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 23.599 de teste RT-PCR (15.082 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.517 la cerere) și 9.381 teste rapide antigenice.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 858 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 20.013 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 22.02.2021 (10:00) – 23.02.2021 (10:00) au fost raportate 119 decese (68 bărbați și 51 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top