Connect with us
Vești bune pentru români! Fără mască de la 1 iunie. Se dă startul evenimentelor private

Știri

Vești bune pentru români! Fără mască de la 1 iunie. Se dă startul evenimentelor private

Premierul Florin Cîțu a făcut un anunț important pentru toți românii. Având în vedere că a venit sezonul cald, cu toții ne gândim tot mai mult la revenirea la viața normală. De la 1 iunie, dacă situația dă semne că se îmbunătățește, mai multe restricții vor fi ridicate. Totul depinde de nivelul la care ajunge vaccinarea până la începutul verii.

Fără mască de la 1 iunie

Premierul Florin Cîțu a vorbit despre situația din România. El a ținut să le mulțumească românilor pentru resposaniblitatea de care au dat dovadă de Paște, pentru faptul că au înțeles pericolul la care se expun dacă nu respectă măsurile de prevenire. El speră că rezultatele vor fi tot mai bune în continuare și lucrurile vor reveni la normal.

Cât despre data de 1 iunie, pe care toți o așteaptă, premierul a explicat că rămâne valabilă, dar totul depinde de cum va evolua vaccinarea la nivel național. Chiar dacă în orașele mai mari s-a vaccinat un număr mare de persoane, este important să existe rezultate bune la nivelul întregii țări. El a amintit că în niciun judeţ rata de infectare nu mai depășește 3 la mie, atât pentru că s-au respectat reguile, cât și datorită accelerării ratei de vaccinare.

„Se vede clar că accelerarea campaniei de vaccinare a avut un efect pozitiv și numărul de persoane infectate scade pentru că a crescut numărul persoanelor vaccinate. M-am uitat la București, Cluj, Timișoara, Constanța, cam toate sunt peste 20% rata de vaccinare, și dacă ne uităm la municipii Cluj-Napoca este la 34, Bucureștiul e la 30%, deci este clar că în orașe am reușit să avem un ritm puternic pe care trebuie să-l păstrăm. Aici este legătura directă între scăderea numărului de persoane infectate și creșterea ratei de vaccinare. Dacă atingem acele 5 milioane la 1 iunie, am putea să redechidem mai mult lucrurile”, a spus Cîțu.

Dacă până la 1 iunie se vaccinează cu ambele doze 5 milioane de români, masca de protecție ar putea să nu mai fie obligatorie în vacanță. De exemplu, pe litoral și în drumețiile de la munte, românii ar putea merge fără a-și mai acoperi nasul și gura, dacă această condiție va fi respectată.

Evenimentele private ar putea fi permise

De asemenea, premierul a subliniat faptul că persoanele vaccinate vor avea parte de mai multe beneficii de la data de 1 iunie. Mai exact, restaurantele s-ar putea deschide cu capacitate de 100% cu persoane vaccinate. De asemenea, petrecerile private ar putea fi permise dacă acolo se adună doar persoane care fac dovada că au fost imunizate cu ambele doze de vaccine.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top