Vissarion, bărbatul din Rusia care pretindea că este Iisus, a fost arestat. Ce se va întâmpla cu secta lui

23.09.2020
Vissarion, bărbatul din Rusia care pretindea că este Iisus, a fost arestat. Ce se va întâmpla cu secta lui

Vissarion este gurul unei secte din Rusia, bărbatul pretinzând că este reîncarnarea lui Iisus Hristos. Marți, bărbatul a fost arestat de FSB în Rusia.

Vissarion conducea de mai bine de 30 de ani secta „Biserica Ultimului Testament”. Acum, rămâne de văzut ce se va întâmpla cu adepții săi după ce el a fost arestat.

De ce a fost arestat Vissarion, bărbatul care se crede Iisus

Vissarion a fondat secta în 1991, iar de atunci a adunat în jurul său mii de adepți care îl considerau reîncarnarea lui Iisus Hristos. Pe numele său adevărat, Serghei Torop, așa zisul Iisus a fost angajat al Ministerului de Interne din Rusia. Marți, Vissarion şi doi dintre apropiaţii lui, Vadim Redkin şi Vladimir Vedernikov, au fost arestaţi marţi, în cadrul unei operațiuni FSB (Serviciul Federal de Securitate, ex-KGB) şi Ministerului de Interne.

Bărbații sunt acuzați că au extorcat sume mari de bani de la discipolii lor. Astfel, au obținut bani prin intermediu sectei. De asemenea, Vissarion este acuzat de „violenţe psihologice” asupra adepților.

Autoritățile au făcut publice și o filmare din momentul în care Vissarion, cel care se crede Iisus, și alți doi lideri ai sectei, sunt arestați. În video se vede cum cei 3 bărbați sunt duși de către forțele de ordine într-un elicopter.

Secta numită „Biserica Ultimului Testament” era amplasată într-o zonă izolată a Siberiei, scopul ei fiind să își protejeze enoriașii de un posibil cataclism. Vissarion este foarte popular în Rusia, dar și în întreaga lume, având numeroase apariții în presă.