Connect with us
26 august - Ziua Internațională a Câinelui! La mulți ani, celui mai bun prieten al omului!

Știri

26 august – Ziua Internațională a Câinelui! La mulți ani, celui mai bun prieten al omului!

Astăzi sărbătorim Ziua Internațională a Câinelui! Această zi este marcată în toată lumea de iubitorii de patrupede, întrucât câinele este considerat cel mai bun prieten necuvântător al omului.

26 august – Ziua Internațională a Câinelui! La mulți ani, celui mai bun prieten al omului!

În fiecare an, la 26 august sărbătorim Ziua Internațională a Câinelui. Câinele (Canis lupus familiaris) este una dintre subspeciile lupului cenușiu și este astăzi o prezență constantă în viețile noastre. Câinii de azi au fost domesticiți în urmă cu aproximativ 10.000 de ani.

Sunt recunoscuți pentru loialitatea, iubirea, încrederea și răbdarea pe care o au cu noi, oamenii. Ei nu ne părăsesc niciodată și ne urmează peste tot, atât cât noi le permitem. Nu se plictisesc lângă noi, până și când dorm tot la stăpânii lor se gândesc și îi visează.

Din cele mai vechi timpuri, câinele a fost considerat cel mai bun prieten al omului. Nu vorbește niciodată, dar ascultă întotdeauna și pare că ne înțelege bucuriile și tristețile, realizările și eșecurile.

De Ziua Internațională a Câinelui, Ministerul Afacerilor Interne a postat pe Facebook un mesaj dedicat iubitorilor de animale, în care a făcut referire la legea pentru protecția animalelor.

„Astăzi este Ziua Internațională a Câinelui! Este cel mai potrivit moment să vă mulțumim tuturor celor care ați înțeles demersul nostru și ne-ați trimis propuneri pentru îmbunătățirea Legii privind protecția animalelor. Așteptăm în continuare sugestiile voastre pentru a definitiva acest act normativ care să asigure o protecție clară a animalelor” , este mesajul postat de MAI.

Precizăm faptul că Ministrul de Interne a anunțat măsuri noi pentru protecția animalelor. El a declarat că există îmbunătățiri la proiectul care vizează protecția animalelor. Acesta se află în dezbatere publică pe site-ul ministerului. Noul proiect permite polițiștilor să pătrundă fără acordul proprietarului, la orice adresă unde există informații cu privire la un animal rănit sau maltratat.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top