Connect with us
O lumânare cumpărată prin intermediul Candla costă 99 de eurocenți și este momentan disponibilă doar în 14 biserici din Lisabona

Știri

Candla – Aplicația prin care poți să aprinzi lumânări în biserică, de la distanță

Doi tineri catolici din Portugalia au inventat o aplicație prin intermediul căreia credincioșii pot aprinde lumânări în biserică, de la distanță. Cu un singur clic, „Candla” îți permite să alegi locul, ziua, sfântul căruia îi este dedicată lumânarea și o poți aprinde alegându-i un loc pe un sfeșnic electronic.

O lumânare costă 99 de cenți și rămâne aprinsă automat timp de 15 minute, fără intervenția preoților. Aplicația funcționează pentru 14 biserici partenere din Lisabona, capitala unei țări în proporție de 80% catolică.

„Aceasta este prima aplicație de acest gen patentată”, a declarat Joao Pessoa e Costa. Tânărul de 3o de ani este unul dintre inventatorii aplicației numită „Candla”.

10.000 de abonați folosesc deja „Candla”

„Candla este concepută pentru persoanele aflate în afara țării care doresc să fie mai aproape de biserica lor, precum și pentru cei care sunt în incapacitate fizică sau profesională de a se deplasa”, a adăugat el.â

Aplicația a fost lansată în luna august și a atras deja 10.000 de abonați.

„În fiecare lună, sunt aprinse mai mult de 15.000 de lumânări”, precizează inventatorul.

„Vom lansa aplicația în ianuarie în nordul Portugaliei, la Braga și Porto, apoi la Roma și Madrid, iar în a doua jumătate a anului în Brazilia”, a mai anunțat acesta.

Citește și: Aplicația Whatsapp nu va mai funcționa pe milioane de telefoane, de anul viitor

Joao Pessoa e Costa și-a exprimat speranța că și Papa Francisc va folosi aplicația pentru a aprinde o lumânare. Acesta va vizita localitatea Fatima, din Portugalia, în mai 2017.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top