Connect with us
Halloween 2020: Ce să faci cu dovlecii sculptați după sărbătoarea înfricoșătoare

Utile

Halloween 2020: Ce să faci cu dovlecii sculptați după sărbătoarea înfricoșătoare

Halloween 2020: Ce să faci cu dovlecii sculptați după sărbătoarea înfricoșătoare

Sărbătoarea de Halloween bate la ușă. În ziua de 31 octombrie, cele mai înfricoșătoare măști și costume vor ieși la iveală în ultima zi din luna octombrie. În toată lumea, sărbătoarea de Halloween presupune pregătiri intense și mult entuziasm. Dintre toate elementele care descriu Halloween-ul, dovleacul stă la loc de cinste. În ziua cea mare, dovlecii sunt ciopliți în fel și chip, și folosiți pe post de felinare. Dar ce se va întâmpla cu ei după noaptea înfricoșătoare?

Dovlecii de Halloween

Sărbătoarea de Halloween are în spate o bogată tradiţie, adesea presărată cu poveşti fermecătoare pentru pasionaţii de mistere. În centrul acestei sărbători este dovleacul, cel care luminează taină noaptea de 31 octombrie.

În tradiție, povestea dovleacului pleacă de la o legendă veche irlandeză care a fost exportată ulterior în America. Această legendă îl are drept personaj principal pe Jack o’Lantern, un om avar, împătimit al alcoolului, căruia îi plăcea să le joace feste prietenilor săi. Acest Jack ajunge, în urma unui pact cu Necuratul, să fie transformat într-un dovleac.

Ce se întâmplă cu dovlecii după Halloween

Marea Britanie crește în jur de 10 milioane de dovleci în fiecare an și majoritatea ajung să fie sculptați și folosiți pe post de felinare în timpul sărbătorii de Halloween.

Conform BBC, se estimează că mai mult de jumătate din cele 24 de milioane de dovleci sculptați pentru Halloween în Marea Britanie anul acesta nu vor fi consumate deloc, potrivit noilor cercetări ale organizației caritabile alimentare Hubbub.

Specialiștii spun că, chiar dacă sunt sculptați, dovlecii pot fi consumați fără nicio problemă, și vor avea un gust fabulos mai ales dacă vor fi condimentați cu ardei iute, ghimbir sau chimen.

De asemenea, dovlecii pot fi folosiți în prepararea unei măști pentru podoaba capilară.

Semințele lor pot fi păstrate, prăjite și transformate într-o gustare delicioasă.

În fiecare an, o mulțime de dovleci sunt aruncați. Acestea ajung deseori în depozitele de deșeuri unde putrezesc și produc gaz metan. Acesta contribuie la schimbările climatice și nu este bun pentru mediul înconjurător.

Compostarea dovleceilor vă poate ajuta mediul și, de asemenea, vă poate încuraja plantele să crească.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Utile

To Top