Connect with us
Toți românii care stau la bloc trebuie să facă asta începând cu luna noiembrie. Este vital! Și absolut necesar

Utile

Toți românii care stau la bloc trebuie să facă asta începând cu luna noiembrie. Este vital! Și absolut necesar

Toți românii care locuiesc la bloc trebuie să-și pregătească caloriferele înainte de instalarea sezonului rece. Din luna noiembrie se face aerisirea caloriferelor, care este o operațiune absolut necesară pentru buna funcționare a acestora, precum și a întregului sistem de încălzire în sezonul rece.

Aerisirea caloriferelor

Aerisirea caloriferelor este o operațiune necesară pentru buna funcționare a acestora și a întregului sistem de încălzire în sezonul rece. Fiecare român care stă la bloc trebuie să se ocupe de acest aspect, și o poate face și singur.

Specialiștii atenționează că cei care au în locuință un calorifer electric pentru spații mici, operațiunea de aerisire nu este necesară.

Aerisirea caloriferelor se face la începutul sezonului rece, la câteva zile după ce ai pornit instalația de încălzire. Acest lucru este valabil în cazul în care ai un sistem propriu de încălzire, cu centrală termică.

În cazul în care caloriferele sunt racordate la sistemul de termoficare centralizat, aerisirea poate fi făcută atunci când sistemul de încălzire este încărcat cu agent, în momentul când au loc probe.

Este indicat ca aerisirea caloriferelor să fie făcută toamna, cam pe la jumătatea lunii octombrie, sau în primele zile când se înregistrează temperaturi sub -10 grade Celsius.

Totodată, aerisirea se face și la nevoie, când sistemul de încălzire nu funcționează în parametri optimi.

Când este nevoie să-ți aerisești caloriferele

Este nevoie urgentă să-ți aerisești caloriferele când auzi zgomote în interiorul caloriferului, semn ca aerul nu a fost eliminat. Aceste zgomote sunt asemănătoare cu apa bolborosind.
Caloriferul se încălzește parțial și există porțiuni reci pe suprafața lui. Conform specialiștilor, asta se întâmplă din cauza apei care nu mai circulă prin instalație pe timpul verii și a apariției bulelor de aer în interior, care nu permit încălzirea uniformă a caloriferului.
Au avut loc reparații la centrala termică, motiv pentru care poate să scadă presiunea, iar sistemul de încălzire să nu mai funcționeze la capacitate maximă.

Continue Reading
You may also like...

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Utile

To Top