Trebuie să știi asta dacă ai cont WhatsApp: după cât timp îți expiră contul

29.01.2021
Trebuie să știi asta dacă ai cont WhatsApp: după cât timp îți expiră contul

Platforma de socializare WhatsApp șterge conturile care rămân inactive pentru o perioadă îndelungată de timp. Această informația a fost aflată din pură întâmplare, tocmai în India, după ce în regiuna Kashmir a tăiat accesul la internet pentru o perioadă de 120 de zile. Ce au pățit cei care avea conturi pe WhatsApp imediat cum au avut acces la internet.

După cât timp expiră contul WhatsApp

Un purtător de cuvânt al Facebook a declarat că, pentru a menține securitatea și a limita păstrarea datelor, conturile WhatsApp expiră, în general după 120 de zile de inactivitate. Oficialul a explicat și cum își pot face din nou cont pe WhatsApp.

„Când se întâmplă acest lucru, aceste conturi părăsesc automat grupurile WhatsApp. Oamenii vor trebui să fie adăugați în grupuri după recuperarea accesului la Internet și înscrierea la WhatsApp din nou”, a declarat purtătorul de cuvânt al Facebook.

De altfel, aceste informații apar și în descrierea plaformei WhatssApp la secțiunea Întrebări frecvente.

Acolo este menționat că pentru a menține securitatea, a limita stocarea datelor și a proteja confidențialitatea utilizatorilor, conturile WhatsApp sunt șterse de obicei după 120 de zile de inactivitate. Un cont este considerat inactiv dacă utilizatorul respectiv nu s-a conectat la WhatsApp.

Pentru a avea contul activ, utilizatorii trebuie să fie conectați la internet. Dacă un utilizator are WhatsApp deschis pe dispozitiv, dar nu este conectat la internet, contul său este considerat inactiv.

Conținutul salvat local pe dispozitivul unui utilizator înainte de ștergerea contului rămâne disponibil cât timp aplicația WhatsApp nu este ștearsă de pe dispozitiv. Atunci când un utilizator se reînregistrează pe WhatsApp cu același dispozitiv, conținutul salvat local reapare.

Restaurarea datelor dintr-un backup în Google Drive

Pentru a putea restaura un backup din Google Drive, trebuie să utilizați același număr de telefon și același cont Google care au fost folosite la crearea sa.

Trebuie să urmați mai mulți pași. Primul vizează dezinstalarea și reinstalarea platformei WhatsApp. Apoi deschideți WhatsApp, și verificați-vă numărul de telefon. Atunci când vi se cere, atingeți RESTAURAȚI pentru a vă restaura conversațiile și fișierele media din Google Drive. După ce se finalizează procesul de restaurare, atingeți ÎNAINTE. Conversațiile dumneavoastră se vor afișa la încheierea procesului de inițializare. WhatsApp va începe restaurarea fișierelor media după restaurarea conversațiilor.