Connect with us
NASA-07082015

Știri

NASA a descoperit sora mai mare a Pamantului

Cercetatorii din cadrul NASA au declarat ca sonda spatiala Kepler a descoperit prima planeta care are dimensiuni si caracteristici asemanatoare cu cele ale Pamantului.

NASA a declarat ca pana acum aceasta planeta este singura descoperita pana acum de astronomi care se apropie de caracteristicile specifice Pamantului, pentru a putea sustine viata.

CITESTE SI: FOTO: NASA A FACUT PUBLICA O HARTA A LUMII UNDE POLUAREA UCIDE

Cercetatorul din cadrul NASA Jon Jenkins, a declarat ca ,, incepand de acum, Pamantul nu mai este atat de singur in Univers.” Corpul celesc care se aseamana cu Pamantul poarta denumirea de Kepler-452b se situeaza la o distanta de 1.400 ani-lumina de Pamant.

Planeta Kepler-452b este cu 60% mai mare decat Terra, ceea ce la o scala astronimica nu reprezinta atat de mult, iar gravitatia este de doua ori mai puternica decat pe Pamant. NASA a declarat ca planeta se afla in zona locuibila a stelei sale si ca sansele ca  Kepler-452b  sa aiba o suprafata muntoasa sunt mai mari ca niciodata.

CITESTE SI: S-A DESCOPERIT UN NOU SISTEM SOLAR CU 3 PLANETE CARE SEAMANA CU PAMANTUL

Potrivit cercetatrilor NASA pe Kepler-452b un an are 385 de zile, iar relieful de pe aceasta planeta ar putea dispune chiar de munti vulcanici activi asemanatori cu cei de pe Pamant.

,,Viata ar putea avea o sansa reala, asta daca pe Kepler-452b ar exista toate ingredientele si conditiile necesare sustinerii vietii omenesti”, a declarat Jenkins.

Sursa foto: giznoise.com

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top