Connect with us
Știi să construiești un pătrat mutând un singur băţ de chibrit. Iată soluția

Știri

Știi să construiești un pătrat mutând un singur băţ de chibrit? Iată soluția

Un singur băț de chibrit face diferența! Tu poți rezolva această problemă de logică pentru a obține un pătrat? Soluția este mai jos!

Jocurile de logică au pus întotdeauna mintea oamenilor la contribuție, fiind un mod distractiv, dar și educativ, de a petrece timpul.

Tu găsești soluția? Cum să construiești un pătrat mutând un singur băţ de chibrit

Acest tip de exerciții și-a câștigat popularitatea spre sfârșitu anilor ’80, însă și astăzi au destui fani. Tu poți realiza un pătrat plecând de la aranjamentul din imagine? Dacă ai un pachet de chibrituri în casă, poți chiar experimenta acest exercițiu.

Știi să construiești un pătrat mutând un singur băţ de chibrit. Iată soluția

Știi să construiești un pătrat mutând un singur băţ de chibrit. Iată soluția

Acum, te poți verifica, urmărind videoclipul de mai jos. Specialistul în trucuri Richard Wiseman îţi arată cum este posibil să faci un pătrat mutând un singur băţ de chibrit.

Poți vedea soluția în acest filmuleț

Jocul e simplu: se iau patru beţe de chibrit, se formează din ele un aranjament în formă de cruce şi apoi se trage uşor unul din beţe.

Alte probleme cu bețe de chibrit

Dacă ți-a plăcut exercițiul de mai jos, te invităm să rezolvi în continuare alte teste, tot cu bețe de chibrit. Îți lăsăm și soluțiile, pentru a putea verifica dacă logica ta a dat rezultate. La final, spune-ne în comentarii câte soluții ai găsit și la câte exerciții ai răspuns corect!

În momentul de faţă imaginea este alcătuită din şase pătrate egale făcute din beţe de chibrituri.

Iată care este cerinţa acestei probleme de matematică care se bazează pe beţele de chibrit. Ia şase dintre beţele de chibrituri din imagine, în aşa fel încât să rămână doar două pătrate.

REZOLVAREA:

Tot ce ai de făcut este să muţi trei beţe de chibrit astfel încât să se formeze trei pătrate. Ai reuşit?

REZOLVAREA:

Continue Reading
You may also like...

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top