Connect with us
cucuveaua

Știri

Ce înseamnă, de fapt, dacă auzi o CUCUVEA cântând. Semnificația pe care puțină lume o știe

Cucuveaua este considerată încă din cele mai vechi timpuri, în diferite culturi, drept o pasăre care prevestește moartea. Chiar și strămoșii romani considerau cântecul acestei păsări nocturne un semn de mare nenorocire.

O veche legendă spune că, această pasăre este de fapt transformarea unei femei care era torturată de bărbatul său. Ea s-a rugat lui Dumnezeu să o prefacă în pasăre ca să scape de chin, iar El a transformat-o în cucuvea. Cântecul ei nocturn ar fi de fapt plânsul acelei femei.

Se spune că vesteşte moartea atunci când cântă pe casă sau în apropierea ei (pe poartă, pe cumpăna fântânii, pe grajd sau pe un pom din curte).  Se mai spune că dacă o cucuvea cântă deasupra unei case în care tocmai a murit cineva, va atrage din nou moartea.

Cu toate acestea, nu în toate zonele ea este văzută ca un semn rău. Există părți ale țării unde se spune că ea prevestește nunta sau nașterea unui copil prin cântecul ei.

Citește și: Mihai Voropchievici a dezvăluit semnificația unui vis pe care îl au toate femeile. Iată ce înseamnă dacă ai visat…

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top