Connect with us
lamaie

Stil

Iată ce poţi face din cojile de lămâie

Iată ce poţi face din cojile de lămâie.

1.Produs de curăţare. Cunoscut sub numele de oţet din lămâie, acest produs te ajuta să scapi de grăsimile de pe farfurii şi să dezinfectezi suprafeţele din bucătărie. Tot ce trebuie să faci este să pui cât mai multe coji de lămâie într-un borcan, peste care torni oţet alb şi..gata! După două saptămâni e macerat, strecoară lichidul şi combina-l cu apă în proporţie de 50%.

2. Scapă de furnici şi alţi dăunători. Pune bucăţi mici din coaja de lămâie rămasă pe praguri, pervazuri, în faţa uşilor sau prin fisuri ori găuri unde furnicile sau dăunatorii işi fac apariţia. Se pare că acestora nu le place lamaia şi nu-şi vor mai vizita locuinţa. De asemenea, lămâile sunt eficiente şi împotriva gândacilor ori a puricilor.

3. Împrospătează-ţi frigiderul. Ce trebuie să faci este să pui o coajă de lămâie în interiorul frigiderului tău pentru a absorbi mirosurile neplăcute. În plus, vei observa cum acest spaţiu se va umple de miros de citrice.

4. Odorizant pentru coşul de gunoi. Lasă pe fundul coşului de gunoi câteva coji de lămâie. Acestea vor absorbi mirosurile neplăcute şi vor menţine o aromă proaspătă.

5. Curăţă ceainicul sau ibricul de cafea. Pentru asta umple recipientul cu apă şi adaugă un pumn de felii subţiri din coaja de lămâie. Încălzeşte apoi apa până stă să fiarbă şi apoi opreşte aragazul. Lasă să acţioneze timp de o oră, apoi varsa lichidul şi clăteşte bine. Pentru a curăța ibricul de cafea adaugă cojile de lămâie, pune nişte gheaţă şi sare. Amestecă timp de un minut-două, apoi aruncă amestecul şi clăteşte bine.

6. Igienizează tocatorul. După ce ai curăţat corespunzator blatul şi tocătorul de legume, fructe sau carne, freacă suprafaţa cu jumătate de lămâie. Lasă să acţioneze câteva minute înainte de a clăti bine.

7. Lămâia albeşte unghiile. Poţi face asta printr-o acţiune simplă: freacă unghia cu o felie din lămâia pe care tocmai ai folosit-o.

8. Remediu pentru senzaţia de greaţă. Poţi să muşti dintr-o felie de lămâie, întrucât aceasta te ajută să scapi de senzaţia de greaţă şi te ajută să nu îţi mai fie rău.

9. Înmoaie pielea de pe coatele uscate. Foloseşte o jumătate de lămâie presărată cu bicarbonat de sodiu pentru coatele uscate; e de ajuns să îţi pui coatele în jumătatea de lămâie şi să o răsuceşti. Fă asta câteva minute, este suficient. Clateşte şi apoi usucă.

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top