Connect with us

Stil

Cercetatorii socheaza: De ce nu e bine sa iti faci patul de dimineata

Cand eram mici, parintii nostri ne atrageau atentia sa ne facem mereu paturile dupa ce ne trezim, adica sa aranjam cearsaful, patura sau plapuma. Astazi, acest sfat ar putea suna total diferit, mai ales in urma noilor cercetari facute cu referire la pericolul pe care il presupune facutul patului de dimineata.

Cercetatorii de la Universitatea Kingston, Londra, Marea Britanie, au descoperit de ce nu este tocmai ideal sa iti faci patul imediat dupa ce te-ai trezit. Potrivit acestora, cearsafurile si pernele recent ‘utilizate’ creeaza o atmosfera ideala pentru ploriferarea acarienilor. Motivul pentru care micile ganganii se inmultesc in asternuturile tale imediat ce te-ai trezit este conservarea umiditatii din timpul noptii, dat fiind ca transpiram destul de mult mai ales daca nu avem aer conditionat in camera (lucru de altfel de nerecomandat in timp ce dormi).

CITESTE SI: PAMANTUL VA AVEA DOAR 12 ORE LA DISPOZITIE SA SE PREGATEASCA DE EXPLOZIILE SOLARE

Stephen Pretlove sustine ca desi ochiul uman nu vede ce se ascunde in cearsaful lasat pe pat inca de dimineata, acarienii sunt acolo. Umiditatea si caldura sunt factorii importanti pentru instalarea vietuitoarelor nevazute si atrag, de asemenea, si alte insecte sau bacterii. Acarienii se hranesc cu firele de par care se desprind de noi in timpul somnului sau cu diferite scame ale cearsafului sau paturii, umede fiind.

Cercetatorii au aflat un lucru de-a dreptul stupefiant dupa analiza mai multor asternuturi: intr-un pat pot convietui un milion si jumatate de acarieni. Depozitele lor de oua pot provoca alergii, dermatita, eczeme si inclusiv astm. Pentru a nu atrage acarienii in locul in care dormim, oamenii de stiinta recomanda sa nu ne facem patul imediat ce ne-am trezit, ci la cateva minute sau chiar ore mai incolo.

Sursa foto: salud.univision.com

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

1 Comment

1 Comment

  1. Mihaela

    2015-07-31T01:20:00+03:00 at 1:20

    Cautati o sursa de venit
    pe Net si doriti sa munciti acasa doar pe calculator cu un venit SIGUR si
    IMEDIAT? Timp de doi ani am facut si eu la fel si am gasit in sfarsit. Sunt
    supermultumit. Nu mai pierdeti timpul. Va ofer ceva verificat, primiti toata
    informatia si metoda de lucru pas cu pas, impreuna cu dovezile clare de castig.
    DETALII la email : miha_informatii@yahoo.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top