Connect with us
Noua oameni au ramas blocati in pestera Huda lui Papara din muntii Apuseni. Sapte dintre ei sunt turisti francezi, iar doi sunt speologi experimentati.

Știri

Turistii blocati in pestera Huda lui Papara din Muntii Apuseni au fost salvati

UPDATE, 8.34: Toate persoanele blocate in pestera Huda lui Papara din Apuseni au fost salvate. In total, a fost vorba despre 11 persoane: 2 speologi si noua turisti. Operatiunea de salvare a durat mai bine de sapte ore, din cauza viiturilor si a apei acumulate.

Stire initiala

Noua oameni sunt blocati in pestera Huda lui Papara din Muntii Trascaului, o subdiviziune a Muntilor Apuseni, dupa o viitura puternica.

Aluviunile au blocat DN 75, drumul care asigura accesul in zona, iar accesul salvatorilor este ingreunat. Potrivit news.ro, sapte persoane sunt turisti francezi, iar ceilalti doi sunt speologi experimentati.

”Echipele de interventie au ajuns in zona peşterii si din informaţiile pe care le avem incearca sa ajunga la cele noua persoane blocate. Nu avem informatii despre starea de sanatate a acestora”, a spus subprefectul judetului Alba, pentru sursa citata.

Citeste si: Vremea se strica de azi. Avertizarea meteorologilor

Pestera Huda lui Papara este inundabila, iar in prezent este deschisa doar specialistilor care se ocupa de speologie.

Secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat ca pentru recuperarea celor noua persoane au fost mobilizate forte din judetele Bihor, Mures, Caras-Severin si Gorj. De asemenea, intervin speologi de la Salvaspeo Cluj şi salvamontisti din Alba.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top