Connect with us
Poliția Română a descoperit două grupuri de imigranți la graniță

Știri

Poliția Română a descoperit două grupuri de imigranți la graniță

Două grupuri de migranţi, unul, format din 17 cetăţeni sirieni care încercau să intre în România apropierea punctului de trecere a frontierei Ostrov-Silistra şi celălalt format din patru libanezi şi un algerian care trecuseră ilegal graniţa cu Serbia au fost depistaţi, sâmbătă, de poliţiştii de frontieră, conform news.ro.

Primul grup depistat de poliţişti a fost descoperit în apropierea localităţii Lunga din judeţul Timiş, foarte aproape de graniţa cu Serbia.

Unul dintre agenţii Poliţiei de Frontieră, cu ajutorul unei camere cu termoviziune, a observat un grup de persoane care se deplasa pe jos, pe câmp, dinspre frontieră spre interiorul ţării.

Dezvăluiri despre practicile din secta Cercul. Liderul ‘spiritual’ abuza femeile vorbind despre îngerii lui Dumnezeu

16 imigranţi „ilegali” dintr-un camion care ar fi venit din România, reținuți de Poliția Britanică

Imediat, mai multe patrule de supraveghere a frontierei de stat, împreună cu jandarmii au intervenit, grupul de migrani fiind interceptat în apropierea graniţei. Din verificările poliţiştior s-a stabilit că patru dintre migranţi sunt de origine libaneză iar cel de-al cincilea este algerian. Ei au vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani. Aceştia au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Al doilea grup era format din 17 persoane şi a fost depistat sâmbătă, în jurul orei 10.30 de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă în localitatea Ostrov din judeţul Constanţa, în apropiere de punctul de trecerea frontierei cu Bulgaria. Cei 17 au declarat că sunt sirieni şi că voiau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Grupul de sirieni, potrivit Poliţiei de Frontieră era format din 11 adulţi şi 6 copii. Ei au fost conduşi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ostrov pentru cercetări.

La finalul cercetărilor, ambele grupuri, atât cel depistat la Lunga, cât şi cel de la Ostrov vor fi returnaţi în Serbia şi respectiv Bulgaria conform protocoalelor cu cele două state privind readmisia.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top