Connect with us
Sorin Oprescu, fost primar al Bucureştiului, despre un posibil seism major: "Am reuşit să consolidăm 100 de şcoli şi grădiniţe"

Știri

Sorin Oprescu, fost primar al Bucureştiului, despre un posibil seism major: „Am reuşit să consolidăm 100 de şcoli şi grădiniţe”

Fostul primar al Bucureştiului, doctorul Sorin Oprescu, a vorbit despre cutremurul de azi noapte susţinând că pe vremea când conducea Capitala a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a preveni o catastrofă de tipul Fukushima anului 2011.

Fostul edil a declarat că problema românilor nu trebuie să fie absenţa din aceste ore a preşedintelui României cu un mesaj de calmare, mai ales că românii au intrat în panică după ce pământul s-a zgâlţâit, ci toate pârghiile le au instituţii ale statului şi primăria generală.

„Vreau să vă spun că încă din 2008, tot aparatul primăriei a privit cu seriozitate la problema asta. Pe primul loc sunt consolidările. Am reuşit să consolidăm 100 de şcoli şi grădiniţe. Pentru marile clădiri legea nu poate permite consolidarea. E suficient ca un singur proprietar să se opună. Un exemplu e blocul Adriatica din Piaţa Naţiunilor Unite, unde trebuia să aşteptăm 6 ani.

De ce a fost neobişnuit cutremurul de 5,3 grade de azi noapte

Primele imagini de la cutremur. VIDEO din Iaşi

S-a pus problema, şi am discutat-o, 12 şcoli din centrul, mijlocul sectoarelor, au fost dotate cu pături şi s-au săpat puţuri pentru independenţa de apă şi s-au făcut generatoare. În astfel de caz ar fi alarmă generală. Nu ştiu de ce nu s-a terminat centrul de dezastre, care reuneşte Ambulanţa, ISU, Jandarmeria, Poliţia Capitalei, căci era pe finalizate.

Nu mă interesează unde e preşedintele. De un an de zile nu mă interesează deloc unde e preşedintele. Doamna Firea are un responsabil în primărie care se ocupă cu reacţia la dezastru”, a declarat Sorin Oprescu la România TV.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top