Connect with us
Klaus Iohannis despre sărbătorile Pascale: "Nu îmi doresc să îngrădim accesul la biserică"

Știri

Klaus Iohannis despre sărbătorile Pascale: „Nu îmi doresc să îngrădim accesul la biserică”

Klaus Iohannis a făcut declarații pe subiectul momentului: Postul Paștelui, sărbătorile Pascale și accesul oamenilor la slujbe, în lăcașurile de cult. Șeful statului a declarat că oamenii își doresc să meargă la biserică și că trebuie găsite soluții pentru ca ei să poate face asta.

Iohannis despre mersul la biserică de Paște

Vești bune din partea șefului statului cu privire la sărbătorile Pascale, și mai exact la accesul credincioșilor la slujbe în biserici. Klaus Iohannis a declarat miercuri că oamenii vor să meargă la biserică și că trebuie găsite soluții astfel încât acest lucru să fie posibil.

„Nu îmi doresc să îngrădim accesul la biserică. Sunt Sfintele sărbători de Paști, oamenii vor să meargă la biserică și trebuie să găsim soluții ca să poată merge la biserică”, a declarat șeful statului.

Președintele României a declarat că își dorește ca autoritățile să gestioneze pandemia într-un mod care să permită credincioșiilor să participe la slujbele Pascale și chiar să se întâlnească, în cerc restrâns, cu familia. Declarațiile lui au fost făcute în contextul în care pare că ne așteaptă noi restricții în această primăvară, din cauza exploziei numărului de infectări cu coronavirus.

„Anul acesta sărbătorile sunt la o distanță mare (Paștele catolic față de cel ortodox – n.r.). Acum în 4 aprilie vor sărbători catolicii, evanghelicii, reformații, iar la începutul lunii mai vor sărbători creștinii ortodocși. Eu îmi doresc tare mult să gestionăm pandemia în așa fel încât lumea să poată să meargă și la biserică, să se întâlnească, sigur, în cerc mai restrâns, dar să se poată întâlni cu familia fără să avem petreceri cu multe persoane”, a declarat Klaus Iohannis.

Măsuri pandemice pentru elevi

Autoritățile au decis noi măsuri în încercarea de a limita răspândirea coronavirusului în România. În multe dintre localități, chiar și orașele mari ale țării, rata de incidență a depășit 6 raportat la mia de locuitori. S-a pus problema ca școlile să fie închise și să se meargă pe varianta online, însă Ministrul Educației s-a opus. Sorin Cîmpeanu a declarat că școlile se vor închide atunci când localitatea de care aparțin este carantinată. Până atunci, elevii participă fizic la ore.

O altă măsură adoptată pentru reducerea mobilității în luna aprilie este prelungirea vacanței de primăvară din 2 aprilie în 4 mai și mutarea examenului de Evaluare Națională după cel de Bacalaureat.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top