Știri
BAC 2018: Final de an școlar pentru clasa a XII a
Bac 2018. Vineri, 25 mai, pentru elevii de clasa a XII a este ultima zi de şcoală. Aceștia iau vacanța mai repede pentru a se pregăti pentru probele de la bacalaureat. Acesta va avea loc începânt cu data de 25 iunie.
Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, pentru elevii din clasa XII-a, anul şcolar se încheie pe 25 mai, iar pentru clasa a VIII-a, pe 8 iunie. Ceilalţi elevi vor termina anul de învăţământ pe 16 iunie.
Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, primul examen din cadrul Bacalaureatului va avea loc pe 25 iunie şi va fi la limba şi literatura română, pe 26 iunie se va susţine testarea la limba şi literatura maternă, urmată fiind de proba obligatorie a profilului, pe 27 iunie, şi proba la alegerea profilului, pe 28 iunie.
Primele rezultate vor fi afişate pe 4 iulie, tot în aceeaşi zi se vor putea depune şi contestaţiile. Rezultatele finale ale Examenului de Bacalaureat vor fi afişate pe 9 iulie.
„Inițiativa legislativă are două părți. Prima parte propune mărirea numărului de ore atât în învățământul preuniversitar cât și în cel universitar. Iar partea a doua, introducerea probei de evaluare a competențelor motrice ca probă de competențe la examenul de Bacalaureat”, a declarat Mihaela Huncă, deputat PSD.
Citește și: Subiecte simulare matematică și istorie Bac 2018 – Clasele a XI a și a XII a
Încă o PROBĂ OBLIGATORIE la examenul de Bacalaureat
Proba nu ar conta la media finală de la Bac, pentru că elevii ar primi doar calificative.Mihaela Huncă își motivează propunerea cu statisticile care clasează România în primele trei țări din Europa în privința obezității copiilor.
Ministerul Educației nu se grăbește, însă, să aprobe astfel de măsuri.
„Până la o astfel de decizie, ar trebui să discutăm în primul rând despre numărul de ore de sport în planurile de învățământ din învățământul preuniversitar.
În condițiile în care probleme de bacalaureat ar fi diferențiate în funcție de filiere, profiluri și specializări, ar fi probabil potrivit ca la unitățile sportive, la cele vocaționale cu profil sportiv, să se susțină proba de educație fizică”, a declarat Ariana Bucur, secretar de stat Ministerul Educației
Mai întâi va fi o dezbatere fiindcă trebuie văzut dacă există cadre didactice suficiente, dar și spațiu unde să se desfășoare orele suplimentare de sport.