Connect with us
Cum dau Bacul elevii care au temperatura mai mare de 37,3 grade Celsius: informații oficiale

Educatie

Cum dau Bacul elevii care au temperatura mai mare de 37,3 grade Celsius: informații oficiale

Bacalaureatul în acest an este un subiect controversat și plin de tensiuni datorită schimbărilor de pe o zi pe alta. Ministerul Educației încearcă să ia măsuri pentru protecția elevilor, dar multe voci au fost de cu totul altă părere. Află din rândurile de mai jos ce se va întâmpla dacă un elev are o temperatură de peste 37,3 grade Celsius.

Cum dau Bacul elevii care au temperatura mai mare de 37,3 grade Celsius: informații oficiale

Elevii de clasa a XII-a mai au mai puțin de o lună până când vor susține bacalaureatul. Autoritățile încă nu au răspunsuri pentru fiecare întrebare a părinților și elevilor. Totuși în privința unei situații au răspuns: ce se întâmplă dacă un elev are peste 37,3 grade Celsius?

Ministrul Educației, Monica Anisie, a menționat o măsură specială pentru acești elevi. Ei trebuie să susțină examenul chiar dacă au temperatura mai mare.

Aceasta a venit cu o prevedere în cadrul metodologiei de organizare și desfășurare a examenelor naționale. Aici există mențiuni și ale elevilor care sunt în izolare și pentru cei care au temperatură deși nu au coronavirus.

„Există prevederi în cadrul metodologiei de organizare și desfășurare a examenelor naționale, de Bacalaureat sau Evaluare Națională. Acolo sunt prevederi clare cu privire la elevii care se află în izolare sau cei care sunt confirmați pozitiv cu noul coronavirus, dar și cei care au afecțiuni cronice sau cei care prezintă un anumit risc de infecție sau de a dezvolta complicații. Vor susține probele conform unei proceduri speciale pe care Ministerul Educației o realizează în această perioadă, alături de reprezentanții Ministerului Sănătății”.

Aceasta a precizat că în acest moment se lucrează la o procedură pentru această situație particulară. Unele opțiuni ar fi să existe o sală separată pentru acești elevi sau să dea examenul mai târziu.

„Ne-am gândit că s-ar putea să existe o sală de clasă pentru acei elevi care doresc să intre la examen și să fie izolați de toți ceilalți, să susțină probele, sau pot da proba mai târziu, cu subiectul de rezervă, cum de altfel s-a mai întâmplat și în anii trecuți”, a declarat Monica Anisie pentru Digi24.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top