Știri
23 de cazuri de infecție cu virusul West Nile. Un bărbat a murit
O persoană a murit din cauza infectării cu virusul West Nile, potrivit unei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.
UPDATE Directorul Spitalului de Boli Infecţioase din Galaţi, Mihaela Debita, a confirmat joi un prim deces cauzat de infecţia cu virusul West-Nile.
Potrivit acesteia, este vorba despre un bărbat de 79 ani din Galaţi, pensionar, care suferea şi de alte maladii cronice.
În perioada 2 mai – 8 august, s-au înregistrat 23 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile, conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.
În perioada 2 mai – 8 august s-au înregistrat 23 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile.
Din cele 23 de cazuri, 11 s-au înregistrat în săptămâna 1 – 8 august. Tot în această săptămână s-a produs şi decesul.
Cazurile au fost înregistrate în judeţele Dolj (5), Olt (4), Iaşi (4), Brăila (2), Ilfov (2), Bihor (1), Bacău (1), Galaţi (1), Vrancea (1), Teleorman (1) şi în Bucureşti (1).
Specialiştii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase protecţie la ferestre), să utilizeze substanţe insecticide în locuinţă/în jurul acesteia, să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stagnantă şi gunoiul menajer.
Virusul West Nile: simptome si tratament
Virusul West Nile este un potential factor declansator al unor afectiuni serioase, principala cale de transmitere in randul oamenilor fiind intepatura tantarilor infestati.
Virusul a fost desoperit in anul 1937 in districtul West Nile din Uganda. Interesul expertilor fata de virusul West Nile a crescut in momentul in care acesta a fost depistat in Statele Unite, mai exact in News York City, in anul 1999. Atunci au fost confirmate 66 de cazuri soldate cu 7 morti.
Mai tarziu, in anul 2002, au fost raportate un total de 480 de cazuri, soldate cu 24 de decese. In mai putin de 1 an, virusul s-a extins in peste 11 state de-a lungul Coastei de Est.
Pana in anul 1999, virusul West Nile fusese depistat doar in Africa, Asia, Orientul Mijlociu si extrem de rar in Europa.
Citește și O femeie supravieţuitoare de Ebola a transmis virusul soţului şi copiilor la un an de la infectare!
Conform expertilor, virusul West Nile sta la baza unei epidemii sezoniere in America de Nord, care cunoaste o crestere in lunile de vara si toamna.
CEPLM
9 august 2018 at 21:39
Virusul West Nile: simptome si tratament??
Va pricepeti la vorbe? continuati sa explicati daca tot ati inceput nu povesti de adormit copii cum a aparut si de unde se trage virusul peste.
Prost articol!