Știri
Pașaport COVID pentru călătoriile în străinătate. De când va fi necesar
Pașaport COVID pentru călătoriile în străinătate. Să fie acesta viitorul? Industria aeriană globală ia în calcul introducerea unui pașaport care să includă datele despre teste pentru despistarea coronavirusului, dar și despre vaccin împotriva virusului mortal.
Pașaport COVID pentru călătorii
Asociaţia Internaţională de Transportat Aerian (IATA), a anunțat că dezvoltă o aplicație mobilă care le va permite călătorilor să demonstreze că nu sunt infectați cu noul coronavirus, aplicație ce va include și date despre vaccinare. Un program pilot va începe încă din acest an. Aplicația va fi lansată pe magazinul Apple în primul trimestru al anului viitor, iar pentru Android va fi valabilă începând cu luna aprilie 2021.
Industria aviatică a fost, de departe, una dintre cele mai afectate industrii de pandemia de coronavirus. Companiile aeriene au înregistrat pierderi enorme odată cu apariția infectărilor cu acest virus care a făcut ravagii în toată lumea.
„Ideea vine pe fondul unei necesități de verificare rapidă a pasagerului. Doar că avem, de asemenea, alte trei probleme. Cine face acest sistem? Cine îl coordonează? Cum va fi el valabil pentru a fi înscrise datele respective, pentru că avem și GDPR. Ideea este bună. Pandemia a forțat digitalizarea și venim cu această provocare sistemică, acest pașaport. Ideea e bună, dar ne lovim de aceste aspecte. Nu știu dacă v-ar conveni să se afle despre dumneavoastră că ați fost vaccinat sau bolnav. Nu putem obliga oamenii să se vaccineze”, a declarat pentru Digi24, Cezar Osiceanu, pilot de linie.
Conform celei mai recente actualizări a Grupului de Comunicare Strategică, până ieri, 27 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 457.848 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.
326.657 de pacienți au fost declarați vindecați.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 8.499 cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.208 persoane au fost reconfirmate pozitiv. 10.884 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.
Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 2 decese la categoria de vârstă 30-39 de ani, 6 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 11 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 39 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 62 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 51 decese la categoria de peste 80 de ani.