Știri
Infertilitatea la barbati poate avea cauze hormonale
Te lupti cu infertilitatea? Cauzele pot fi chiar si de natura hormonala!
Published on
Te lupti cu infertilitatea? Cauzele pot fi chiar si de natura hormonala!
Majoritatea barbatilor nu se gandesc la asta prima oara cand se confrunta cu infertilitatea, insa printre cele mai frecvente motive pentru care aceasta apare sunt dezechilibrele hormonale. In organism, hormonii pot fi responsabili pentru foarte multe probleme, mai mult sau mai putin grave. Printre acestea se numara: infertilitatea, oboseala, depresia, schimbarea brusca a starii generale, problemele de natura dermatologica, etc.
Datorita hormonilor toate sistemele interne ale organismului functioneaza in parametrii normali, asadar echilibrul acestora este extrem de important pentru corpul uman. Principalii hormoni sexuali masculini sunt: hormonii gonadotropi, hormonul foliculostimulent, hormonul luteinizant si testosteronul. Toti acestia au un rol important in producerea lichidului seminal, iar fluctuatiile rezulta instabilitate de natura hormonala.
ESTE DOVEDIT: SEXUL ORAL ARE BENEFICII PENTRU SANATATE!
Instabilitatea hormonala apare atunci cand cantitatea de testosteron produsa de organism este foarte scazuta si astfel se diminueaza dorinta sexuala si productia de lichid seminal. Productia de sperma depinde foarte mult de cantitatea de testosteron existenta in corpul barbatului.
Printre cele mai frecvente simptome ale dezechilibrelor hormonale la barbati se numara urmatoarele: oboseala, dorinta sexuala scazuta, iritabilitate, probleme dermatologice, lipsa de concetrare, crestere brusca in greutate, erectie intarziata, diminuarea masei musculare, ginecomastia, instabilitatea emotionala. Daca te confrunti cu una sau mai multe dintre aceste probleme de sanatate, este indicat sa mergi de urgenta la medic. Chiar daca nu iti doresti in acest moment un copil, este recomandat sa iti ingrijesti organismul si sa il pregatesti pentru momentul in care vei dori sa fii parinte. De aceea multe probleme trebuie tratate chiar inca de la primele simptome.
Factorii de risc care declanseaza problemele de acest gen sunt fumatul, consumul de alcool in exaces, stresul, mediul toxic, consumul excesiv de grasimi si alimente procesate. De aceea este extrem de important sa ai o dieta echilibrata si sanatoasa, cu multe legume si fructe proaspete.
Biografiile reprezintă unul dintre cele mai citite genuri non-ficțiune, potrivit multor sondaje. De ce? Motivul e...
Având în vedere că divertismentul acasă devine din ce în ce mai popular, îmbunătățirea experienței de...
Covorașele auto sunt printre cele mai expuse componente ale interiorului unei mașini, colectând zilnic praf, murdărie,...
Într-o industrie în continuă expansiune, cum este cea a construcțiilor, alegerea utilajelor potrivite poate face diferența...