Connect with us
Iata cateva semne de dezechilibru hormonal la femei.

Stil

Semne de dezechilibru hormonal la femei

Hormonii sunt o parte foarte importanta a bunei functionari a organismului, dar foarte rar se intampla sa iti dai seama cand ceva rau se intampla cu ei. In continuare, vom prezenta mai multe semne de dezechilibru hormonal la femei.

Semne de dezechilibru hormonal la femei – Oboseala cronica

Toata lumea se simte obosita la un moment dat, dar daca acest lucru se intampla adesea, este probabil un semn de dezechilibru hormonal. Daca ai prea mult progesteron, vei simti tot timpul nevoia sa dormi. O alta cauza a oboselii cronice este o problema cu glanda tiroida. Cel mai bine ar fi sa faci un test de sange pentru a vedea de ce suferi.

Semne de dezechilibru hormonal la femei – Insomnia

Desigur, exista si posibilitatea ca nivelul tau de progesteron sa fie prea scazut. Daca acest lucru se intampla, vei avea probleme in a adormi si a te odihni corespunzator.

Semne de dezechilibru hormonal la femei – Probleme cu memoria

Schimbarile in ceea ce priveste nivelurile de estrogen si progesteron te pot face sa ai dificultati in a-ti aduce aminte anumite lucruri.

Semne de dezechilibru hormonal la femei – Acnee persistenta

Daca acneea nu dispare, este posibil sa ai prea mult androgen. Acest lucru face glandele sa functioneze mai greu si iti afecteaza porii, provocand cosuri neplacute.

Semne de dezechilibru hormonal la femei – Probleme cu stomacul

Sunt multe motive pentru durerile de stomac, insa daca stomacul tau este sensibil la schimbarile hormonale, acesta ar putea fi motivul pentru care durerile nu te parasesc.

Semne de dezechilibru hormonal la femei – Dureri de cap

Daca durerile de cap revin lunar in aceleasi zile, ar putea fi un semn ca nivelul tau de estrogen scade.

Semne de dezechilibru hormonal la femei – Schimbari la sani

Daca sanii tai se simt mai putin densi ca de obicei, nivelul de estrogen este in scadere. Daca se simt mai densi dacat de obicei, estrogenul urca. In ambele cazuri, ar trebui sa consulti un doctor.

Citeste si: Top 3 metode prin care iti poti modifica menstruatia

Citeste si: Fertilitatea la femei: Cum te influenteaza Luna

Semne de dezechilibru hormonal la femei – Menstruatie neregulata

Daca perioada in care iti vine ciclul menstrual se schimba lunar, ai putea avea fie prea mult, fie prea putin progesteron si estrogen. Trebuie sa discuti  cu doctorul tau, deoarece acesta ar putea fi semn de chisturi ovariene.

Semne de dezechilibru hormonal la femei – Transpiratie nocturna

Transpiratia nocturna ar putea fi un semn ar nivelului scazut de estrogen.

Semne de dezechilibru hormonal la femei – Schimbari temperamentale sau depresie

Schimbarile bruste in nivelul de estrogen poate afecta unele substante secretate de creier, precum dopamina si serotonina. Acest lucru iti poate afecta dispozitia zilnica si poate duce la depresie.

Semne de dezechilibru hormonal la femei – Pofta de mancare crescuta

Cand estrogenul iti scade, acest lucru afecteaza un alt hormon, numit leptina, care controleaza cat de infometata te simti.

Semne de dezechilibru hormonal la femei – Diaree

Daca hormonii tai cauzeaza asta, este un mod al stomacului de a spune ca ai prea mult sau prea putin estrogen sau progesteron. Dar acest lucru se aplica doar daca mai ai si alte simptome de pe aceasta lista.

Semne de dezechilibru hormonal la femei – Vagin uscat

Este normal ca acest lucru sa se intample din cand in cand. Dar daca se simte mai uscat decat in mod obisnuit, este pentru ca nivelul de estrogen este in scadere.

Semne de dezechilibru hormonal la femei – Libido scazut

Daca te simti mai putin interesata de sex decat in mod normal, ai putea experimenta un nivel scazul de testosteron.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Stil

To Top